Lazović: Sporazum u Vašingtonu propagandni bućkuriš Trampa 1Foto: Kabinet predsednika Srbije

U današnjem broju lista Danas ličnosti iz javnog političkog i društvenog života komentarisali su predlog da Donald Tramp, Aleksandar Vučić i Avdulah Hoti dobiju Nobelovu nagradu.

Milan Mišić – spoljnopolitički komentator

Mislim da ova nominacija nema nikakvih šansi iz dva glavna razloga – prvi je da Srbija i Kosovo nisu u oružanom sukobu već dve decenije, a drugi, što je upravo potpisani „Ekonomski sporazum“ više spisak dobrih namera nego konkretnih obaveza i ne rešava glavni problem.

Stevan Nedeljković – Portal americki-izbori.rs

Nije neuobičajeno da za Nobelovu nagradu za mir budu kandidovani (čak i da je dobiju) političari čije se ideje tek imaju realizovati u budućnosti. Ipak, kandidovati lidere koji su potpisali dokumente čije su pojedine odredbe, u potencijalu, tek prvi korak u pravcu normalizacije odnosa između Srbije i Kosova*, nema previše logike i opravdanja. Čini se da je svrha takve kandidature, pre svega, unutarpolitičke prirode.

Pavle Grbović – član Predsedništva PSG

Gospodin Jakobson koji je nominovao vlasti u Beogradu i Prištini verovatno nije čuo za slučaj političkog ubistva Olivera Ivanovića koje je i dalje nerešeno. Još je manje verovatno da je upoznat sa ubistvom Dimitrija Janićijevića. Verujem i da ne zna za delovanje Srpske liste, za Zvonka Veselinovića i Milana Radojičića. Možda kada bi bio upoznat sa tim činjenicama ne bi sebi dozvolio takav gaf.

Radomir Lazović – Inicijativa Ne da(vi)mo Beograd

Sporazum u Vašingtonu je propagandni bućkuriš Donalda Trampa, pa tako treba gledati i predlog za Nobelovu nagradu. Bilo bi smešno da to ozbiljno ne utiče na naše živote i na neki način ustoličava lokalnog diktatora koji je prema stranim silama servilan, a prema građanima Srbije okrutan u svojoj vladavini, ukidanju parlamenta, fer izbora i slobodnih medija. Moramo se organizovati i smeniti ih, jer spoljne podrške za ukidanje stabilokratije nema. Iskreno verujem da građani Srbije mogu da se izbore za svoju slobodu, a prvi korak u tome su naredni beogradski izbori gde će svoj doprinos dati i Inicijativa Ne davimo Beograd.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari