Upozorenje SZO za Evropu: Za manje od mesec dana biće još više mrtvih

Svetska zdravstvena organizacija upozorila danas da se očekuje rast broja umrlih od kovida 19 u Evropi tokom oktobra i novembra.

Izvor: B92

Ponedeljak, 14.09.2020.

12:05

Upozorenje SZO za Evropu: Za manje od mesec dana biće još više mrtvih
Tanjug/AP Photo/Daniel Cole

Ta dva meseca će, kada je reč o pandemiji koronavirusa, biti izuzetno teška.

"Postaće puno teže. U oktobru i novembru bićemo svedoci porasta stope smrtnosti", izjavio je Hans Kluge, direktor evropske ekspoziture SZO, a prenosi Index.hr. Broj zaraženih u Evropi trenutno je u velikom porastu, ali je za sada dnevni broj umrlih relativno stabilan.

On se obratio i svima onima koji misle da će pojavom vakcine doći kraj epidemiji. "Sve vreme slušam ljude kako govore da će vakcina označiti kraj epidemije. Naravno da neće", kazao je Kluge.

Objasnio je da još niko ne zna hoće li vakcina uopšte biti delotvorna celokupnu svetsku populaciju. "Neki znakovi pokazuju da će biti delotvorna za neke, ali ne za sve", istakao je taj belgijski doktor.

Takođe je poručio da će pandemiji doći kraj u trenutku kada, kao zajednica, naučimo s njom da živimo. "A to zavisi od nas i to je jedna vrlo pozitivna poruka", zaključio je Kluge.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: