Pevač priznao: "Izbacili su me iz benda zato što sam gej, hteli su da se preobratim"

Pevač Majkl Pasons priznao je su ga izbacili iz grupe "Avalon" koja se bavi hrišćanskim temama jer su ga članovi grupe terali da ide na "terapiju preobraćanja".

Život

Izvor: B92

Ponedeljak, 14.09.2020.

10:53

Pevač priznao:
Ilustracija, Foto: GettyImages, Spencer Platt / Staff

Terapija preobraćanja sa homoseksualnosti na heteroseksualnost je zastarela i nehumana metoda kojom su LGBT ljudi bili izloženi decenijama unazad. Te terapije su zapravo seanse u kojima pobornici ove metode misle da će se preko razgovora, koji se najčešće poziva na greh, neko "izlečiti" od homoseksualnosti.

Kada je 2003. godine Majkl napustio ovu grupu koja je u jednom trenutku bila nominovana za nagradu Gremi, zvanični razlog koji je u tom trenutku dat bio je da posle osam godina želi da bude solo izvođač.

Međutim, kako strani mediji sada pišu, ovaj 54-godišnjak je u jednom potkastu rekao da to nije bilo baš tačno.

"Nisam mogao protiv sebe", rekao je Pasons, dodajući da je ovo prvi put da otvoreno govori o ovoj temi bez zadrške.

"Mislio sam da sam ja kriv za sve, jer niko nije rekao da nije tako. Patio sam dugo zbog onoga što jesam", priznao je pevač.

Pevač je priznao da tek u poslednje vreme može ponosno da kaže da je homoseksualac, dodajući da ga je mučilo što je stvarao muziku hrišćanske tematike, za ljude koji ga nisu prihvatali kao i da su ga terali na terapiju preobraćanja.

"Vozio sam se nekoliko sati nedeljno da bih posećivao te terapeute, koji su sedeli i sažaljevali me. Užasno sam se osećao, mislio sam da sam ja kriv i da ja grešim, želeo sam da mi nađu 'lek' za homoseksualnost, a sada vidim da su oni grešili a ne ja", priznao je Pasons.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

52 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

20 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: