Klasik u Parizu, Marsej slavio posle devet godina, tuča, pet crvenih i optužbe za rasizam!

Autor: Stefan Matić
nedelja 13.09.2020.
23:02
Izvor: Sportske.net

Pravi francuski derbi, prva pobeda Marseja u Parizu još od 2011. godine.

EPA-EFE/Julien de Rosa
EPA-EFE/Julien de Rosa

Povezane vesti

Drugi poraz šampiona u isto toliko utakmica, ni povratak Nejmara nije pomogao Tuhelu, Marsej slavio minimalcem. U završnici ružne cene koje su za posledicu imale čak pet crvena kartona (1:0).

PSŽ je imao prvu dobru priliku, probao je Gej, ali iskusni Mandanda odlično brani. Usledio je period iseckan prekidima, dosta žutih kartona, Nejmar i Paje su imali jedan oštriji duel.

A onda fenomenalna asistencija upravo Pajea, bivši "čekićar" nalazi Tovana, Marsej vodi od 31. minuta.

Drugo poluvreme je bio još sadržajnije. Ofanziva Parižana, fenomenalni Mandanda brani sa nogama pokušaje Sarabije i Nejmara. Domaći postižu gol, ali Di Marija je bio u ofsajdu,

Samo par minuta kasnije i na drugoj strani imamo poništen gol, Benedetov gol je neregularan zbog ofsajda Tovana. Teška odluka za sudiju, odlučivali su bukvalno milimetri.

Nemanja Radonjić je ušao u 77. minutu umesto večeras 'prebijenog' Pajea. Parižani su pokušavali iz sve snage, igrala se prava viktorija ispred gola Mandande, ali su gosti uspeli da odole do samog kraja za neverovatan trijumf.

Na samom kraju utakmice prava gužva a i tuča, Kurzava izazvao pravi incident. Na kraju, Nejmar, Kurzava, Paredes, Benedeto i Amavi su dobili crvene kartone! Nejmar je po izlasku optužio igrača Marseja za rasizam, i kako je uhvaćeno kamerom, rekao je "udario sam ga zato što je vređao na rasnoj osnovi".

Sigurno je da će u narednim danima ovo biti glavna tema u Francuskoj, te da aktere očekuju kazne i nezadovoljstvo sa obe strane..

Baner 13



     
Пласман обезедио SofaScore LiveScore
   

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Deki.Stankovic.5
Sunday, 13.09.2020
23:06

Najogavniji klub na svetu Psz,na celu sa Nejmarom,Šišmišem Di Marijom,orangutanom Paredesom i ostalim raznim zivotinjama da je to prosto neverovatno kako ih skupise na jednom mestu.Bravo za Marsej!

avatar
Sveznalac-NoviProfil
Sunday, 13.09.2020
23:04

Veceg rata od utakmice u zivotu nisam vidio 😂

avatar
toma1980
Monday, 14.09.2020
06:05

Pitam se kako ce Derbi Partizan-Zvezda da se zavrsi?!
Posle svega sto se desavalo i jos uvek desava.....

avatar
Sveznalac-NoviProfil
Monday, 14.09.2020
09:01

Brate veruj mi, cak i mi smo civilzovani od njih.