Nemanja Nedović (©AFP)
Nemanja Nedović (©AFP)

Žalgiris nadigrao PAO pred navijačima, Nedović ubacio 22 poena

Vreme čitanja: 1min | sub. 12.09.20. | 23:31

Litvanski šampion slavio bez mnogo problema

Uželeo se Kaunas kvalitetne košarke, a i mi evropskog loptanja na parketu i najboljih klubova s ove strane Atlantika. Na jakom pripremnom turniru pod organizacijom Evrolige Žalgiris je savladao Panatinaikos sa 81:74, a najlepšu sliku u svet poslali su navijači kojih je bilo čak 7.500 na tribinama Žalgirio Arene.

Podsetimo, litvanske vlasti omogućile su prisustvo navijača na tribinama uz minimalnu distancu od jednog metra, pa je tako u gledalištu bilo sasvim dovoljno da se ponovo stvori ona dobro poznata atmosfera u litvanskom gradu košarke.

Izabrane vesti

Rokas Jokubaitis predvodio je Žalgiris do pobede sa 16 poena za samo sedamnaest i po minuta na parketu, dok je Žofri Lovernj upisao 15 poena i 13 skokova. Marijus Grigonis imao je 14, a Tomas Vokap 13 poena. Najbolji strelac utakmice bio je Nemanja Nedović sa 22 poena, dok je Pjer Džekson upisao 18 poena i pet asistencija. Srpski reprezentativac ostavio je vrlo dobar utisak i delovao je kao da su svi zdravstveni problemi konačno iza njega.

Upravo je Vokap pogodio možda i ključnu trojku za 79:71 na minut pre kraja utakmice. Dinos Mitoglu je odgovorio sa iste distance, ali to nije bilo dovoljno za preokret.

Žalgiris će u finalu igrati protiv milanske Olimpije, dok će Panatinaikos ukrstiti koplja sa berlinskom Albom. 



tagovi

PanatinaikosŽalgirisNemanja Nedović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara