Zvezda osvojila mir na Banovom brdu, a Ivanić startnu postavu u Nikoziji! Boaćijev peh gurnuo Falčinelija u vatru (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | pet. 11.09.20. | 20:54

Teška povreda Docića bacila senku na derbi i zasluženo slavlje ekipe Dejana Stankovića - 3:1

Crvena zvezda je sebi kupila mir pred meč sezone sa Omonijom u Nikoziji. Srpski šampion je u utakmici koja je dosta podsećala na meč sa TSC-om iskoristio otvorenu igru ambiciozne ekipe Aleksandra Veselinovića i golovima Nemanje Milunovića, Gelora Kange i Mirka Ivanića stigao do zasluženog trijumfa. Jedini pogodak za domaće bio je delo Milana Savića u završnici meča - 3:1 (1:0).

Senku na odličan debi bacila je teška povreda kapitena domaćih Marka Docića, nakon neopreznog starta Sekua Sanoga u 60. minutu utakmice. Sa druge strane, veliki peh na samom startu meča doživeo je i Ričmond Boaći, koji se ponovo povredio, što je ubrzalo aktiviranje Dijega Falčinelija. Iskusni Italijan se našao na terenu u završnici meča i nema sumnje da će konkurisati za startnu postavu meča sa Omonijom, iako je jasno da mu je neophodno još minuta na terenu da bi dostigao željeni nivo igre.

Izabrane vesti

Još jednom se pokazalo da u ovom timu Crvene zvezde mora da bude mesta za Mirka Ivanića. Nekadašni vezista BATE Borisova ponovo je bio krator mnogobrojnih napadačkih akcija gostiju. Našao se u nekoj vrsti uloge koju ima Aleksandar Katai na terenu. Bio je miran na lopti i siguran u pas igri. Dodavanjima "ispod zemlje" konstatno je provocirao opasne situacije pred protivničkim golom, a još jednu dobru partiju krunisao je golom u 50. minutu utakmice. Iskorak u svojoj igri napravio je i Gelor Kanga. Gabonac je delovao svežije nego pre pauze, otvarao je igru crveno-belih na ovom meču i tražio prostor da ugrozi gol domaćina sa distance. Ipak, lopta ga još ne sluša, mada je došao do samopouzdanja pogotkom sa bele tačke u 55. minutu utakmice. Važnu posao u veznom redu, barem onaj što se možda ne vidi na prvi pogled, odradio je i mladi Veljko Nikolić koji je uvek spremnan da pokrije greške svojih saigrača iz manevra.

Čitavu utakmicu na gostujuću vodenicu okrenuo je pogodak Nemanje Milunovića iz četvrotg minuta meča. Taj trenutak je u potpunosti isekao mladu ekipu Čukaričkog, koja je žestoko krenula i već u prvom minutu imala veliku šansu pred golom Milana Borjana. Ipak, posle kornera Gelora Kange, lopta se odbila pravo na nogu štopera crveno-belih koji je bez problema pronašao put do mreže Đorđa Petrovića. Brđani i nakon toga nisu odustajali od napadačke igre, ali su gosti bili mnogo rasterećeniji jer im se sve više otvaralo prostora za kontranapad. Na kraju, crveno-beli su uspeli da iskoriste odlično otvaranje drugog poluvremena i posle serije uigranih akcija rešili pitanje pobednika na Banovom brdu. Važan posao kod trećeg gola gostiju odradio je pomalo zaboravljeni Aleksa Vukanović. Nekadašnji napadač je lukavo iznudio jedanaesterac za svoj tim i pokazao da je uvek spreman da iskoristi ulogu džokera na terenu.

Igračima Čukaričkog teško je pala povreda kapitena Docića, kao i odluka sudije Lazara Lukića da tom prilikom Sanogu dodeli žuti karton, ali su u poslednjih dvadesetak minuta utakmice uspeli da pronađu dodatnu motivaciju i način da potisnu kvalitetnijeg protivnika. To je krunisano debitantskim pogotkom Milana Savića u dresu kluba sa Banovog brda.

Ekipi Aleksandra Veselinovića ovo je bio prvi poraz u sezoni, ali Brđani su još jednom pokazali da će biti ozbiljni konkurenti za izlazak na evroscenu. Radi se o ekipi koja u okršaje sa kvalitetnijim protivnicima ulazi bez previše respekta. Otvorena igra ju je možda koštala nepovoljnog rezultata u ovoj utakmici, ali će u onima protiv slabijih rivala doneti željeni učinak.

Ekipa Dejana Stankovića je dodatno dobila na samopouzdanju posle još jednog ubedljivog trijumfa, mada pojedina "ispadanja" u defanzivi moraju da brinu stručni štab srpskog šampiona. Još jednom se pokazalo da crveno-belima definitivno odgovaraju ekipe koje se odluče za nadigravanje, pošto tada dolazi do izražaja brza tranzicija lidera Superlige. Ukoliko se na sličan način u sredu (17.00) bude otvorila i Omonija plasman u plej-of Lige šampiona biće daleko bliži ekipi Dejana Stankovića, koja će na Kipru biti jača za Aleksandra Kataija i Mohameda el Fardu Bena.

ČUKARIČKI - CRVENA ZVEZDA 1:3 (0:1)

/Savić 84 - Milunović 3, Ivanić 50, Kanga 55pen/

Stadion Čukaričkog na Banovom brdu

Bez prisustva publike

Sudija: Lazar Lukić (Beograd)

ČUKARIČKI: Petrović - Ćirković, Šapić, Ostojić, Tošić - Docić (od 64. Lukić), Kajević - Savić, Pantić, Birmančević (od 75. Rakonjac) - Eze.

CRVENA ZVEZDA: Borjan - Gajić, Milunović, Degenek, Rodić (od 56. Pankov) - Sanogo (od 78. Petrović), Nikolić - Gavrić (od 56. Spiridonović), Kanga, Ivanić (od 78. Falčineli) - Boaći (od 4. Vukanović).

SUPERLIGA, 7. KOLO:

Petak:

Čukarički - Crvena zvezda 1:3 (0:1)

/Savić 84 - Milunović 3, Ivanić 50, Kanga 54pen/

Subota:

17.00 (2,20) TSC (3,35) Ranički Niš (3,35)

17.00 (2,15) Radnik (3,25) Inđija (3,25)

17.00 (1,35) Sparta ŽK (5,00) Novi Pazar (9,00)

17.00 (2,10) Voždovac (3,45) Metalac (3,50)

20.00 (1,15) Partizan (9,00) Rad (12,0)

Nedelja:

18.00 (5,50) Javor (3,80) Vojvodina (1,65)

18.00 (1,75) Mladost (3,60) OFK Bačka (4,90)

18.00 (1,95) Napredak (3,50) Zlatibor (3,90)

18.00 (1,70) Proleter NS (3,70) Mačva (5,20)




Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara