Kosovo: Aferu sa dosijeima istražuje Hag 1Foto: EPA-EFE/ PETRIT PRENAJ

Dosijei koji su doneti u kancelariju Organizacije ratnih veterana OVK neće istraživati Specijalno tužilaštvo u Prištini, već tužioci iz Haga, prenosi Gazeta Ekspres.

Specijalno tužilaštvo Kosova saopštilo je da se neće baviti istragom slučaja sa dosijeima, koje je maskirani čovek doneo u kancelarije Organizacije ratnih veterana OVK u Prištini, već Specijalizovano tužilaštvo u Hagu.

„Specijalno tužilaštvo Kosova primilo je brojna pitanja u vezi sa istragom dostave dokumenata Organizaciji ratnih veterana OVK, koja se potencijalno tiču Specijalnog tužilaštva u Hagu. Specijalizovano tužilaštvo u Hagu trenutno istražuje slučaj. Specijalno tužilaštvo Kosova spremno je da pomogne, ako se tako nešto zatraži“, ističe se u saopštenju.

Ove sedmice kancelarija Organizacije ratnih veterana OVK objavila je da je maskirana osoba ostavila 4.000 dosijea u vezi sa slučajevima kojima će se baviti Haški tribunal.

Specijalno tužilaštvo upozorava da bi otkrivanje dosijea i informacija o svedocima moglo rezultirati zatvorom, prema Krivičnom zakonu Kosova, podseća portal Kosovo Onlajn.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari