Kontra vesti

September 11, 2020

Jana Vuković objavila debi EP

Jana Vuković, elektro-pop kantautorka iz Beograda, izdala je svoj prvi EP pod nazivom “Krila od papira”. Jana je do sada izdala tri singla sa ovog izdanja, a treći singl i spot za pesmu “Vrati mi vreme”  objavljeni su kao najava EP izdanja u avgustu 2020. godine. Novi EP  ima šest pesama koje se nadovezuju jedna na drugu i zaokružuju jednu priču iz Janinog života, a objavljen je u saradnji sa izdavačkom Kontra.

EP možete pronaći ovde: https://kontra.streamlink.to/krilaodpapira

Promocija debi EP izdanja „Krila od papira“ biće održana u četvrtak 10.09. u bašti KC Grada sa početkom u 20h. Bend sa kojim će nastupiti oformljen je na proleće 2019. godine i čine ga Tadija Telesković i Lazar Arsović na električoj gitari, Marko Arizanović na klavijaturama, Aleksandar Dragutinović na bas gitari i Nemanja Malušić na bubnjevima. Do sad su imali prilike da nastupaju u beogradskim klubovima u okviru koncerata Sofar Sounds Belgrade, a promovisanje autorskih pesama zaokružili su nastupom na festivalu Dev9t.

Svoju prvu autorsku pesmu i spot Jana je izdala 2018. godine u saradnji sa Fakultetom dramskih umetnosti na kome je diplomirala na smeru Snimanje i dizajn zvuka. Nakon osnovnih studija nastavlja da se usavršava u Holandiji na master studijama i smeru Music Design. Tamo je snimila i producirala svoje prvo EP izdanje “Krila od papira”. Svi tekstovi pesama koje se nalaze na EP izdanju su priče iz njenog života i njen glavni izvor inspiracije su odnosi sa ljudima koji je okružuju pa ovo izdanje predstavlja neku vrstu Janinog dnevnika. Od septembra 2020. godine počeće da radi na svom debi album u Holandiji.