Stefan el Šaravi (©AFP)
Stefan el Šaravi (©AFP)

Stefan El Šaravi – Pari Sen Žermenovo niskobudžetno rešenje

Vreme čitanja: 2min | sre. 09.09.20. | 21:24

Italijan u prethodnih više od godinu dana nastupa u Šangaj Šenhui

Mnogo je obećavao Stefan el Šaravi, još kada ga je 2011. godine Milan preuzeo od Đenove za 20.000.000 evra, ali njegova karijera nije išla putanjom koja mu je predviđana. Prethodnih nešto više od godinu dana proveo je u dresu Šangaj Šenhue, a sada će, prema pisanju francuskog Telefoot-a, pokušati da je oživi Pari sen Žermen. Ni manje, ni više nego vicešampion Evrope.

Deluje nestvarno, ali francuski mediji tvrde da je Italijana egipatskog porekla Sveci vide kao niskobudžetno rešenje jer sa Nejmarom i Mbapeom u napadu nema smisla bacati basnoslovne količine novca na nove navalne igrače. Tu je i Mauro Ikardi koji je nedavno otkupljen za 50.000.000 evra posle jednogodišnje pozajmice iz Intera. Argentinac je na 34 meča postigao 20 golova uz četiri asistenicje.

Izabrane vesti

Park Prinčeva napustio je Edinson Kavani, Julijan Draksler je na izlaznim vratima kluba, pa valja osvežiti ofanzivni deo tima. Klub iz Šangaja je 27-godišnjaka platio 16.000.000 evra, a posle samo 19 utakmica, četiri gola i tri asistencije u Gradu svestlosti veruju da mogu ga dovedu i za koji milion manje.

El Šaravi je do sada upisao 25 nastupa za A selekciju Azura, a kako se svojevremeno, 2012. razgoropadio u seriji A u dresu Rosonera, delovalo je da će brojka osam godina kasnije biti mnogo veća. Jer postigao je tada 14 golova u polusezoni i sam donosio bodove Milanu. Ako Pari sen Žermen prelomi i dovede Faraona u prestonicu Francuske jasno je da neće biti ni upola bitan kao na San Siru pre više od sedam godina. Ali mogao bi da se prošvercuje za mnoštvo trofeja.






tagovi

Stefan El ŠaraviLetnji prelazni rok 2020

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara