09. septembar  2020. 17.19  | Izvor: Tanjug

Svedeno izdanje Beer fest-a na Adi Ciganliji od 11. do 13. septembra

BEOGRAD -

Muzička manifestacija "Beer fest Bar" premijerno će biti predstavljena na Adi Ciganliji od petka do nedelje 13. septembra, gde će nastupiti popularna imena rok i pop muzike, saopštili su organizatori.

Mini festival u tri dana zapravo je svedeno izdanje Beer festa na Ušću, koji ove godine, usled pandemije i cele situacije nije mogao da bude održan u izvornom formatu, već je ovo deo projekta “Cloud Ada ”, koji će imati i nastavak u vidu “Music Week ” događaja narednog vikenda od 18. do 20. septembra.

Prvog dana u petak na programu su hard rok sastavi Negativ i E-Play , čiji su lideri i pevači upravo veoma talentovane - žene!

Ivana Peters i grupa Negative na neki način su otvorili sezonu vrhunskih koncerata na sceni BitefArtCafe -a na Kalemegdanu 3. septembra, kada su pružili publici vrhunski doživljaj rok hitova iz karijere duge 20 godina i sa četiri studijska albuma.

Sada će Peters i ekipa momaka na Adi nastaviti da oduševljavaju neprolaznim rok kompozicijama.

Maja Cvetković kao frontmen alternativnog rok benda “E-Play ” više od dve decenije je na sceni i, kao Negative, neki dan ranije, 29. avgusta, otvorila je sezonu koncerata za veći broj ljudi u Bašti kluba Fest u Zemunu.

E-Play ima pet albuma, od kojih je najpopularniji postao upravo poslednji “Sloboda” (2018), sa kojeg su se izdvojili brojni hitovi.

Subota je rezervisana za nedavno viđene muzičare “Ničim izazvan” u klubu Fest, koji imaju sličnosti sa svojim kolegama iz grupe “S.A.R.S” iste noći, jer oba benda imaju dosta članova na sceni, sviraju neobičnu mešavinu rege, pop, rok, moderne džez muzike, i naravno, veoma su traženi i rasprodati svuda po prestonici i Srbiji.

Nedelja kao finalno veče određeno je za pop rok žanr u vidu bendova Neverne bebe i Kiki i Piloti.

“Bebe” dugo nisu svirale zbog cele situacije oko Covid 19 i ovo će im biti zapravo prvi susret sa Beogradom još od januara meseca, dok su na Dan Zaljubljenih jubilarno 10. put svirali u Pančevu, kao prava tradicija.

Tokom pandemije objavili su novi singl i spot “Vodi me odavde”, kao još jednu pripremu za novi osmi album koji će izaći do kraja godine, uz premijeru dokumentarnog filma za RTS iz tri dela o 25 godina karijere.

Zoran Kiki Lesendrić takođe uskoro izdaje novi album sa pratećim bendom “Piloti” za PGP RTS, često nastupa u glavnom gradu, na solo koncertima ili festivalima Beer fest, Beer Garden, sa velikim hitovima “Zaboravljeni” (iz filma i serije) ili “Kao ptica na mom dlanu”.

Na manifestaciji Cloud ADA će pored poznatih rok i pop imena, učestvovati gudački ansambl Wonder Strings , kao i Belgrade Soul Sextet.

Prvu postavu gudačkog kvarteta čine Mirjana Nešković, prva violina, Aleksandra Popović, druga violina, Ivana Uzelac, viola i Danijela Milutinović, violončelo, a umetnice često imaju i gostujuće kolege - uz harfu, flautu, perkusije.

Dame su imale saradnju sa mnogim pop i rok zvezdama poput Sare Jo, Jelene Tomašević, Ane Stanić, Miška Plavog, džez pevačice Katarine Kačunković, etno i pop autora Aleksandra Sanje Ilića i Balkanike.

Ženski muzički senzibilitet u svom bogatom repertoaru neguju pop-rok, latino, džez, etno i world music žanrove, ali i filmsku muziku.

Belgrade Soul Sextet je sastav nastao 2017. godine na čelu sa profesorom trube Nikolom Mijajlovićem, dok su uz njega i Nenad Ljubenović, profesor harmonike, dr Stevan Bata Kovačević, profesor kontrabasa, pijanista Bojan Mladenović, perkusionista Dmitri Ivanilov i vokal dr Jelena Jakovljević.

Cilj njihovih koncerata je da tradicionalnu evropsku i balkansku muziku predstave publici kroz originalne aranžmane.

Ulaz na događaj Cloud ADA je slobodan uz jedno piće, broj stolova i mesta je ograničen, uz propisanu distancu između posetilaca.

Organizatori su CEBEF i kompanija Skymusic uz podršku Grada Beograda.