Novi uspeh paraatletičara Aleksandra Radišića 1Aleksandar Radišić/Foto: Zlatiborpress

Srpski paraatletičar sa Zlatibora Aleksandar Radišić je postigao novi uspeh osvojivši srebrnu medelju u bacanju čunja na državnom prvenstvu u Kruševcu, koje je održano proteklog vikenda.

Rezultatom 27,46 metara on je popravio svoje ranije uspehe, jer je prethodna dva puta na zimskom prvenstvu države osvajao bronzane medelje, i kaže da je „izuzetno zadovoljan prvom srebranom medaljom na tom takmičenju“.

„Zbog epidemije mnoga takmičenja su odložena. Zimus smo trener Ivana Zuber i ja uradili odlične pripreme, bili smo u Baru i očekivalo nas je takmičenje u Splitu, koje je trebalo da se boduje za Paraolimpijadu u Toku. Međutim, sticaj okolnosti je takav da je to odloženo“, kazao je Radišić i naveo da se zbog epidemije korona virusa i proglašenja vanrednog stanja dugo nije znao datum održavanja prvenstva u Kruševcu.

Radišić, koji je deveti na svetskoj rang listi, kaže da očekuje još bolje rezultate na Paraolimpijskom mitingu u oktobru u Gornjem Milanovcu, ali i sledeće godine na  Evropskom prvenstvu i Paraolimpijskim igrama u Tokiju, čije održavanje je pomereno za narednu godinu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari