SIM u Čačku i Kikindi za kraj turneje, sledi finale u Brzeću

Karavan Dunav osiguranje Sportskih igara mladih za kraj sezone posetio je Čačak i Kikindu i sada sledi državno finale, koje će se naredna tri vikenda održati u Brzeću na Kopaoniku.

Spektaklu u Čačku, uz ceo tim SIM Srbije na čelu sa Ivanom Jovanović i Marijom Mihajlović, prisustvovali su gradonačelnik Milun Todorović, zamenik gradonačelnika Vladan Milić, koordinatorka Igara za Čačak Ivana Vukajlović i direktor SC Mladost Miloš Stevanić.

Ispred kompanije NIS otvaranju je prisustvovao Petar Đurić, direktor sektora za upravljanje brendovima.

Predsednica SIM Ivana Jovanović je ovom prilikom gradonačelniku Čačka uručila povelju kao znak zahvalnosti za svu pomoć koju lokalna samouprava pruža u organizaciji Igara.

"Već treću godinu zaredom grad Čačak je domaćin Dunav osiguranje Sportskih igara mladih. Presrećan sam što smo se uključili u ovu divnu akciju, jer bez mladih zaista nema budućnosti u bilo kom segmentu života, a posebno u sportu. Ove godine smo, uprkos specifičnim epidemiološkim okolnostima, uspeli da realizujemo sva planirana takmičenja. Mi u lokalnoj samoupravi smo u prethodne tri godine mnogo toga uradili kada je reč o razvoju sporta u Čačku, pre svega u domenu infrastrukture. Kada završimo još dva projekta koja su u toku, što je planirano do kraja godine, svaka matična osnovna škola u Čačku imaće fiskulturnu salu", rekao je Todorović.

Tu su i Atletski stadion i prelepi Sportski centar Mladost, koji se prostire na čak 17 hektara, kao dokaz da Čačak zaista velika sredsta ulaže u sport, naveo je on.

"Ali, shvatite da to i te kako ima efekta kada vidite koliko je mladih na terenima i koliko njih će se usmeriti ka nekom profesionalnom sportu, kao što je to slučaj sa našom Sarom Đunisijević, koja je prošle godine u Splitu bila prva u tenisu ili Ivanom Jorović, takođe našom velikom teniserkom. Roditeljima uvek ponavljam savet da svetionici njihovoj deci treba da budu upravo najuspešniji sportisti, koji su slavu Čačka i Srbije proneli širom Evrope i sveta: Radmilo Mišović, Dragan Kićanović, Željko Obradović, Dragan Sekulić, Slavoljub Piper, Ivana Vukajlović i mnogi drugi. Deci pre svega treba dozvoliti da se igraju, a onaj ko bude imao želje, talenta i dovoljno vere u sebe, uz mnogo rada i odricanja, a takvih je mali procenat, može postići uspeh i u profesionalnom sportu. Ogromna većina će kroz ova i slična takmičenja pre svega steći trajna i iskrena prijateljstva", naglasio je Todorović.

Prošlogodišnja pobedica Igara u tenisu Sara Đunisijević položila je zakletvu prijateljstva u ime svih učesnika iz Čačka, a u ime sudija to je učinio Radosav Dojčilović. Baklju prijateljstva unela je odbojkaška reprezentativka Vanja Gobeljić.

Nakon toga, Igre su mogle i zvanično da počnu, a jedno od takmičenja koje je naišlo na posebno veliko interesovanje SIM-ovaca bio je turnir u basketu „3 na 3" za srednjoškolce, koji su organizovali Grad Čačak i Kompanija NIS - višegodišnji prijatelj Dunav osiguranje Sportskih igara mladih, koji sa Igrama deli iste vrednosti - podršku mladima i želju da pruži doprinos promociji omladinskog sporta i afirmiciji zdravog načina života i pravilnog razvoja dece.

Početak turnira označio je gradonačelnik Todorović podbacivanjem košarkaške lopte. NIS se pobrinuo da Čačanima, košarkašima, učesnicima u Igrama ovaj dan ostane u dugom sećanju i omogućio im duele sa klincima iz juniorske ekipe ?K „Partizan MTS", čiji je ova kompanija višegodišnji generalni sponzor.

Tačka na sezonu stavljena je u Kikindi, na terenima SC Jezero, gde su uz Ivanu Jovanović prisustvovali i gradonačelnik Nikola Lukač, članica opštinskog veća zadužena za kulturu i obrazovanje Milena Živkov, većnik zadužen za sport Dragan Pecarski, direktor SC Jezero Dejan Pudar i koordinatorka SIM za Kikindu Jelena Krvopić.

"Ideja Sportskih igara mladih je da kroz sport i druženje spajaju i decu i odrasle. Vrednost Igara je i u tome što doprinose tome da deca izrastu u dobre ljude, da nauče da poštuju prave vrednosti i da izgrade i učvrste prijateljstva kako sa drugarima iz svoje okoline i iz svoje države, odnosno iz celog regiona. Meni je veliko zadovoljstvo što sam, sada sa pozicije gradonačelnika Kikinde, tu da pomognem da Dunav osiguranje Sportske igre mladih nastave svoju misiju na ovim prostorima. Podrška, druženje, zdrav život, fer-plej, viteštvo, borba za pobedu - to je ono što krasi Igre", istakao je Lukač, koji je dobio zlatnu povelju zbog promocije ideje SIM.

Upravo slike kakve je on opisao viđene su kako na otvaranju Igara, tako i na terenima u Kikindi, gde su deca pokazala sve svoje talente, čim je njihov drug, talentovani fudbaler Ognjen Ugrešić, uneo baklju prijateljstva i usledio je upaljen plamen prijateljstva, kao znak da Igre počnu.

Osim kompanije NIS, dugogodišnji partneri, pokrovitelji i sponzori Igara su i: predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić, Vlada Republike Srbije, Ministarstvo prosvete nauke i tehnološkog razvoja, generalni sponzor - kompanija Dunav osiguranje, kompanije Coca-Cola, Elektroprivreda Srbije, Banka Poštanska štedionica i Podravka Srbija, a tehnički partner Igara je Savez za školski sport Srbije.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво