"Učešće Kosova u 'mini-Šengenu' je zahtev Trampa"

Zamenik kosovskog premijera Driton Seljmanaj izjavio je večeras da je učešće u balkanskom "mini-Šengenu" zahtev američkog predsednika Donalda Trampa.

Izvor: B92

Ponedeljak, 07.09.2020.

23:54

Ilistracija/ EPA/ KUSHTRIM TERNAVA

Seljmanaj je u direktnom uključenju u emisiju "Opinion" na TV Kljan Kosova govorio o pitanju "mini-Šengena", s obzirom da je Kosovo odbijalo da bude deo gde su i Albanija, Severna Makedonija i Srbija, prenosi Gazeta Ekspres.

"Kada smo izrazili rezerve da nam je neprihvatljivo da budemo deo projekta jer je naš put jasan, a to je Evropska unija, rečeno nam je da je pitanje 'mini-Šengena' zahtev predsednika Trampa i mi smo to prihvatili", istakao je Seljmanaj.

Zamenik kosovskog premijera je takođe dao pojašnjenje druge tačke sporazuma koja se odnosi na odluku da Kosovo ne bi trebalo da aplicira godinu dana za članstvo u međunarodnim organizacijama.

"Druga tačka je bila prelomna, da li Kosovo treba da ima moratorijum na članstvo u međunarodne organizacije. Procenili smo da nanosimo veću štetu Kosovou ako se prijavimo i ne budemo primljeni", ocenio je Seljmanaj.

Učešće u balkanskom "mini-Šengenu" jedna je od tačaka sporazuma potpisanog između Kosova i Srbije u Beloj kući.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: