AutoMAGAZIN

Najnovije vesti iz auto industrije

Nova generacija Volvo kamiona u punom sjaju i u Srbiji

Nova generacija Volvo kamiona u punom sjaju i u Srbiji

Na putovanju po Evropi, nova generacija četiri najpopularnije familije Volvo kamiona u prve dve sedmice septembra „gostuje“ i u Srbiji: najreprezentativnije verzije tegljača FH i FM i kipera FMX najpre su predstavljene svim zaposlenima u Volvo Srbija i specijalizovanim novinarima...

Od 3. septembra mogućnost za prvo upoznavanje s novitetima će imati dosadašnji vlasnici Volvo kamiona i budući kupci nove generacije za koje je pripremljena posebna tehničko-komercijalna prezentacija u sva četiri Volvo prodajna centra u Srbiji - u Novom Sadu, Novim Banovcima, Čačku i Doljevcu.


Nova generacija najtežih Volvo kamiona, razvijena pod sloganom „Napravljeno za vas“, obiluje brojnim tehničkim unapređenjima i sasvim novim sistemima, od kojih su neki jedinstveni u kamionskoj braniši u Evropi: recimo, to je sistem isključivanja/uključivanja dugih svetala. Familija FM je dobila i potpuno novu, prostraniju, udobniju i funkcionalniju kabinu što ove kamione sada čini vrlo atraktivnim i za međunarodne, regionalne ture.

Nova generacija Volvo kamiona u punom sjaju i u Srbiji

Kamioni FMX, već dugo godina afirmisani po svojim izvanrednim tovarnim i terenskim sposobnostima, dobili su, između ostalog, novu tandem (udvojenu) pogonsku osovinu koja sada može da podnese opterećenja od svih 38 tona (šest tona više od dosadašnje). Među vrlo modernim tehničkim rešenjima na toj familiji je i novi način „faznog“ uključivanja blokade diferencijala, što i potpuno opterećenim FMX kamionima omogućava da savladaju i najsurovije terenske izazove.

Nova generacija Volvo kamiona u punom sjaju i u Srbiji

Najtraženiji Volvo kamioni, FH/FH16, dobili su novi, aerodinamičniji i funkcionalniji frontalni izgled, a sve četiri familije sasvim nove panele s digitalizovanim instrumentima – velikim ekranima od 12 inča koji vozača informišu o svim bitnim podacima o vožnji, ali i o kamionu i priključnom vozilu. S novom generacijom u redovnu ponudu ulazi i novi telematski sistem Volvo Connect (bitno unapređen i proširen dosadašnji Volvo Dynafleet). Taj novi sistem ima brojne funkcije – od „ocenjivanja“ vozača, do veoma bitnih informacija o vremenu vožnje - s kojima će olakšati posao vozača, a rukovodiocima voznih parkova i vlasnicima pružiti brojne mogućnosti za organizaciju prevoza i detaljnu kontrolu svakog pojedinačnog vozila. Volvo Connect će svaki Volvo kamion učiniti potpuno povezanim s kompanijom i vlasnikom, a, uz posebne ugovore o održavanju, i sa servisnim radionicama, pa čak i sa Volvoovim centrom za unapređenje efikasnosti i pružanje tehničke pomoći, koja je dostupna u svakom trenutku, na bilo kom mestu u Evropi.


Nova generacija Volvo kamiona je spremna za serijsku proizvodnju, a prodaja u Srbiji počinje sredinom septembra. Do proleća naredne godine, uporedo s novom, u proizvodnji, dakle dostupna za naručivanje, biće i aktuelna generacija sve četiri familije.


PR

Proizvodnja vozila u svetu u 2023. godini

Proizvodnja vozila u svetu u 2023. godini

Srpska asocijacija uvoznika vozila i delova prenosi informaciju od Međunarodne organizacije proizvođača motornih vozila (OICA) koja pokazuje da je u svetu tokom prošle godine proizvedeno 93.546.599 vozila ( automobili i laka komercijalna vozila)...

123456. . .2611
2024 Toyota Land Cruiser
Slika nedelje
Vladan Petrović
Testira za vas

Galerije

Najnovije vesti iz auto industrije po sekcijama

Testovi

Kamioni

WRC

Formula 1