Škole na KiM počinju sa radom 14. septembra

Ministarstvo obrazovanja, nauke i tehnologije saopštilo je da će školska godina na KiM u preduniverzitetskom obrazovanju početi, 14. septembra.

Izvor: B92

Ponedeljak, 07.09.2020.

22:35

Škole na KiM počinju sa radom 14. septembra
Ilustracija: Getty images/ Sean Gallup

"Procenjuje se da su škole generalno pripremljene. Odluka o započinjanju nove školske godine donosiće se u fazama za sve nivoe preduniverzitetskog obrazovanja, u punoj saradnji sa Ministarstvom zdravlja, Nacionalnim institutom javnog zdravlja, Savetom roditelja i sindikatima, na osnovu procene epidemiološke situacije na Kosovu", kaže se u odgovoru ministarstva za RTV Dukadjini.

Predsednik Ujedinjenog sindikata obrazovanja, nauke i kulture (USONKK) Rahman Jašari rekao je da su škole i nastavnici spremni za novi nastavni proces.

"Mi kao USONKK kažemo da su nastavnici spremni za početak školske godine imajući u vidu informacije da su obavljene pripreme i za njih i za decu da će biti zaštićeni od virusa kovid-19", rekao je Jašari.

Ministarstvo obrazovanja je takodje izjavilo da su izvršene sve pripreme u vezi sa testiranjem nastavnika na kovid 19.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

6 h

Podeli: