Ukinuta presuda za ubistvo Ćuruvije zbog "NN lica"

Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je prvostepenu presudu u slučaju ubistva vlasnika "Dnevnog telegrafa" Slavka Ćuruvije, sa obrazloženjem da je prvostepeni sud prekoračio optužbu uvođenjem NN lica u taj slučaj.
Ukinuta presuda za ubistvo Ćuruvije zbog "NN lica"
Foto: 021.rs
Prema ukinutoj presudi Ćuruviju je ubilo NN lice, a DB-ovci su za to "pripremili teren".
 
Za učešće u ubistvu Ćuruvije, koje se dogodilo 11. aprila 1999. godine, na ukupno 100 godina zatvora bili su osuđeni tadašnji šef Resora državne bezbednosti (DB) Radomir Marković, tadašnji šef beogradskog centra DB Milan Radonjić, kao i pripadnik rezervnog sastava DB Miroslav Kurak i operativac DB-a Ratko Romić.
 
Apelacioni sud je istovremeno naložio da se optuženima ponovi suđenje pred Specijalnim sudom u Beogradu.
  • Podbarac

    08.09.2020 01:35
    PolitiČki smrad
    Svo su znali da će presuda pre ili kasnije biti poništena, pa izgleda i same sudije koje su je donele!

    Ukratko, šta je bilo:
    Prvo se desilo političko ubistvo bivšeg radnika SDB, pa zaistinskog kritičara "Slobe & Mire", pa potom političko suđenje bivšim radnicima SDB, a zaistinskim sradnicima/službenicima "Slobe & Mire".

    Zašto "političko suđenje"?
    Na izgled svee je jasno, ali di su dokazi ? E tom se radi. I kao šlag na tortu, nevenčana supruga pokojnig Ćuruvije, je preživela, a videla je ubice/napadače.
    I onda?
    Pa nijedan optuženi nije bio međ njima - čak ni oni koji su optuženi kao izvršioci (Kurak & Romić). Ali to nije snetalo tužilaštvu da izmisli optužnicu, a sudu da daonese presudu menjajući (dopunjujući) optužnicu na svoju ruku...

    - Da li to znači da optuženi nisu bili bar saučesnici?
    Problem je u tome što neki verovatno jesu (npr. Radonjić i Marković), ali nema dokaza ni za to. Obaška ovi optuženi za ubistvo nisu bili ubice - to je sud dokazao...

    - Da li su "Mira & Sloba" naručili ubistvo?
    Verovatno jesu - narod je verovao u to - između sveg ostalog - kad je izašao na ulice 5. oktobra.
    Problem je što to "verovanje" sud nije dokazao - ne zato što nije hteo, nego nije uspeo, tj. il nema dokaza ili su izmišljeni, to jest i bolje reći "zamišljeni".

    A to nije dovoljno (i ne sme da bude) za sud, pa čak ni kad je u pitanju političko suđenje, jer ovo to jeste bilo, jer za sud mora da bude presudno samo delo i dokazi.

    A ovde eto nije dokazano - kraj priče. Tolko.

  • Stanoje

    07.09.2020 17:51
    Nista bolje nisam ni očekivao od pravosudja u korumpiranoj i kriminalnoj Srbiji.
  • Rade

    07.09.2020 17:10
    Ovo je posledica ne dovoljnog ciscenja sluzbi bezbednosti 2000te. Iskljucivi krivci su Djindjic i ekipa iz 2000te. Dosijei nisu otvoreni, VBA, VOA, BIA nisu ociscene od sljama i kriminalaca. Ovo je cena toga! Ostavili su operativce ovih sluzbi iz 90ih da i dalje unistavaju i kriminalizuju ovu zemlju?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Vulin u zvaničnoj poseti Moskvi

Potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vulin razgovarao je danas u Moskvi sa zamenikom ministra spoljnih poslova Rusije Aleksandrom Gruškom o Rezoluciji o Srebrenici i Rezoluciji 1244.