Vesti

0

Još jedna osoba umrla od posledica infekcije koronavirusom, novozaraženih 36

Autor: KP

Izvor: Beta

Još jedna osoba umrla od posledica infekcije koronavirusom, novozaraženih 36

Izvor: Foto: Pixabay.com

Kako se navodi na sajtu Ministarstva zdravlja, u poslednja 24 sata pozitivan nalaz na taj virus potvrđen je kod 36 osoba među 6.198 testiranih.

Na respiratorima se nalaze 33 pacijenta, a hospitalizovano je 487 osoba.

Procenat smrtnosti na današnji dan je 2,27.

Od početka epidemije koronavirusa u Srbiji testirano je 984.798 od kojih je virus potvrđen kod 31.941 osobe.

Na Kosovu pet preminulih i 85 novozaraženih koronavirusom

U poslednja 24 sata na Kosovu je od posledica koronavirusa i drugih pratećih bolesti preminulo pet osoba, čime je ukupan broj preminulih povećan na 568, saopštio je Nacionalni institut javnog zdravstva Kosova (NIJZK).

Istovremeno u laboratoriji za molekularnu mikrobiologiju NIJZK i u privatnim laboratorijama su testirana 432 uzorka, od kojih su pozitivni na SARS CoV-2 bili uzorci 85 osoba.

Time se broj do sada inficiranih sa KOVID-19 povečao na 14.204, od 54.443 osobe koje su testirane zbog sumnje da su bile zaražene koronavirusom.

U poslednja 24 sata izlečena su 92 pacijenta, čime je ukupan broj izlečenih do danas 10.643, dok je broj aktivnih slučajeva 2.993.

Zaraženo 78 korisnika i 35 zaposlenih u ustanovma socijalne zaštite i domovima

U ustanovama socijalne zaštite i Domovima za smeštaj odraslih i starih, zaključno sa današnjim danom, potvrđeno je prisustvo korone kod 78 korisnika i 35 zaposlenih, saopštilo je Ministarstvo za rad, zapošljavnje, boračka i socijalna pitanja.

Kako je navedeno, ukupan broj Ustanova socijalne zaštite čiji je osnivač Srbija i AP Vojvodina iznosi 74, sa kapacitetom od 14.512 korisnika.

Ukupan broj privatnih pružalaca usluge socijalne zaštite domski smeštaj odraslih i starijih na teritoriji Srbije iznosi 229, sa kapacitetom od 8.617 korisnika.

Ukupan broj izlečenih korisnika ustanova socijalne zaštite iznosi 968, a broj izlečenih osoba koje su zaposlene u ustanovama socijalne zaštite iznosi 391.

Dom za smeštaj odraslih i starijih "Doživeti stotu", Beograd, Dom za smeštaj odraslih i starijih "Stara pruga'", Umka i Dom za smeštaj odraslih i starijih "Radost" u Negotinu, rešenjem o zabrani rada ne pružaju uslugu socijalne zaštite domskog smeštaja odraslih i starijih.

Ministarstvo je donelo rešenje o zabrani rada Doma za smeštaj odraslih i starijih "Nada", u Beogradu.

Кorisnici u ustanovama socijalne zaštite za koje postoji procena da mogu biti potencijalni prenosioci virusa smešteni su u izolaciju, dok zaposleni u ustanovama socijalne zaštite, kod kojih postoji ovakva opasnost, ne dolaze na posao i nalaze se u kućnoj izolaciji.


 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR