Širom Francuske ubijeno i povređeno više od 30 konja, u toku potraga za dvojicom osumnjičenih

Francuska policija je pokrenula poteru za dvojicom osumnjičenih za seriju brutalnih ubistava, zlostavljanja i sakaćenja konja.
Širom Francuske ubijeno i povređeno više od 30 konja, u toku potraga za dvojicom osumnjičenih
Foto: Pixabay

Kako prenosi BBC, četrdeset policajaca je helikopterom stiglo u grad Luan nadomak Dižona, nakon što je još jedan konj napadnut u nedelju ujutru.

Na desetine konja je ubijeno ili osakaćeno širom Francuske ove godine, što je izazvalo bes javnosti.

Policija ne zna zašto su ove životinje na meti, kao ni da li je to delo jedne osobe ili su raniji napadi inspirisali imitatore, koji su pokušali da ponove taj zločin.

Tokom poslednjeg napada, vlasnik konja je pozvao policiju u nedelju oko dva ujutru nakon što je video svetlost u dvorištu svog imanja.

Širom Francuske je prijavljeno više od 30 ovakvih slučajeva, u kojima su konji ostajali bez ušiju, genitalija, a jedan je pronađen sa izvađenom utrobom.

Ministar poljoprivede Žulijan Denormandi je obećao da će odgovorni biti privedeni pravdi.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.