Najnovije vesti
Slobodno vreme
NIS organizovao turnir u basketu u okviru Sportskih igara mladih u Čačku

NIS organizovao turnir u basketu u okviru Sportskih igara mladih u Čačku

Nakon prve nedelje u školskim klupama, prvi slobodan vikend idealna je prilika da se uživa u druženju i sportskim akivnostima. Upravo je zato naredna stanica karavana manifestacije Sportske igre mladih danas bila u Čačku, a u okviru ovog takmičenja NIS je podržao organizaciju turnira u uličnom basketu (street basket) na kom su učestvovali mladi košarkaši uzrasta od 15 do 18 godina. Nakon takmičarskog dela, u kom su učestvovale četiri ekipe sa po tri takmičara, NIS se pobrinuo da pobednicima ovaj dan ostane u dugom sećanju i omogućio im revijalnu utakmicu sa omladinskom ekipom Košarkaškog kluba „Partizan“, čiji je višegodišnji generalni sponzor.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
NIS
NIS

Mladi ljudi posvećeni sportu dobili su priliku da se takmiče i, što je još važnije, upoznaju i druže. NIS je time nastavio podršku omladinskom sportu, prepoznajući važnost koju ovakve manifestacije imaju za stvaranje zdravih generacija i budućih šampiona zahvaljujući kojima Srbiju nazivaju sportskom nacijom.

Otvaranju manifestacije u Čačku prisustvovao je i gradonačelnik tog grada Milun Todorović koji je podbacivanjem košarkaške lopte označio početak turnira u uličnom basketu.

NIS
NIS

- Treći put zaredom organizujemo Sportske igre mladih ovde na obali Zapadne Morave, u Sportskom centru „Mladost“, i za to dugujemo zahvalnost svim prijateljima ovih igara, a posebno kompaniji NIS sa kojom Grad Čačak ima odličnu saradnju. Upravo u saradnji sa NIS-om, u poslednjih nekoliko godina smo obezbedili mnogo teretana na otvorenom, sportskih terena i dečjih igrališta - naveo je Todorović i poručio učesnicima da uživaju u igri, ali i da slušaju svoje roditelje, učitelje i trenere, te da se ugledaju na sportske heroje Čačka poput Ivane Jorović, Dragana Kićanovića, Željka Obradovića, Radmila Mišovića i drugih koji su širom sveta proneli sportsku slavu ne samo Čačka već i cele Srbije.

Ivana Jovanović, predsednica Sportskih igara mladih, takođe je zahvalila kompaniji NIS na dobroj saradnji.

- Najvažnije nam je da pošaljemo lepu sliku iz Čačka i da i danas ovde pobedi drugarstvo. Veliko hvala bih htela da uputim gradonačelniku Todoroviću i našim prijateljima iz kompanije NIS što smo zajedničkim snagama imali priliku da napravimo nešto novo i lepo - rekla je Ivana Jovanović.

Kompanija NIS i njena matična kompanija „Gasprom njeft“ podržavaju Sportske igre mladih ukupno pet godina kao vodeću regionalnu sportsku manifestaciju za decu i omladinu, deleći zajedničke vrednosti – podršku mladima i zdravom načinu života.

Sportske igre mladih održavaju se duže od dve decenije i učesnicima omogućavaju potpuno besplatno takmičenje u deset disciplina. Sportske igre mladih su takođe i najveća manifestacija amaterskog sporta u Evropi priznata od Međunarodnog Olimpijskog komiteta.