Najnovije vesti
Vesti Republika Srpska
Korona potvrđena kod još 69 osoba, za dan ŠEST ŽRTAVA ZARAZE

Korona potvrđena kod još 69 osoba, za dan ŠEST ŽRTAVA ZARAZE

U poslednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo RS, Univerzitetskom kliničkom centru RS, Univerzitetskoj bolnici Foča, Bolnica „Sveti apostol Luka“ u Doboju i Bolnici "Sveti vračevi" u Bijeljini testirana su 572 laboratorijska uzorka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 69 osoba u Republici Srpskoj.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
virus-korona-labaratorija-institut-za-javno-zdravstvo-29-foto-S-PASALIC Foto: Siniša Pašalić / RAS Srbija
virus-korona-labaratorija-institut-za-javno-zdravstvo-29-foto-S-PASALIC

Radi se o 39 muških i 30 ženskih osoba, od kojih su 16 mlađe, 39 srednje i 14 osoba starije životne dobi, piše Srpskainfo.

Prema mestu prebivališta, 15 osoba je iz Banjaluke, devet iz Doboja, šest iz Istočne Ilidže, pet iz Srpca, četiri iz Foče, po tri iz Laktaša, Teslića, Čelinca i Šipova, po dve iz Dervente, Novog Goražda, Petrova, Prnjavora i Ribnika i po jedno iz Bijeljine, Istočnog Novog Sarajeva, Jezera, Kneževa, Kotor Varoša, Mrkonjić Grada, Stanara i Šamca.

U poslednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo RS prijavljeno je šest smrtnih slučajeva kod kojih je potvrđeno prisustvo novog korona virusa. Radi se ženama starije životne dobi iz Banjaluke (dve osobe), Kneževa, Šamca, Gradiške i Doboja.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 7.726 slučajeva virusa korona, a preminulo je ukupno 261 osoba kod kojih je potvrđen test na novi virus.

U Republici Srpskoj, od novog virusa do sada se oporavilo ukupno 4.742 osoba, testirano je ukupno 67.345 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 195, u Univerzitetsko kliničkom centru Republike Srpske 55, a u opštim bolnicama 140.

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno su 2.922 osobe, a nadzor je završen kod 53.321 osobe.