Najnovije vesti
Vesti Politika
OLOVKA, PORUKA I KLJUČEVI BELE KUĆE Predsednik Srbije od Donalda Trampa dobio simbolične poklone, a evo šta će sa njima da uradi

OLOVKA, PORUKA I KLJUČEVI BELE KUĆE Predsednik Srbije od Donalda Trampa dobio simbolične poklone, a evo šta će sa njima da uradi

Olovku, poruku na papiru i simbolično ključeve od Bele kuće dobio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić od svog američkog kolege Donalda Trampa.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
Vašington sporazum Beograd Priština ključ Foto: RAS Srbija
Vašington sporazum Beograd Priština ključ

- Dobio sam olovku koju koristi američki predsednik za potpisivanje. Dobio sam i posebnu poruku koju mi je napisao Tramp. Dao mi je i ključeve Bele kuće i rekao da uvek mogu da dođem - objasnio je Vučić u izjavi za medije nakon sastanka u Vašingtonu.

Vučić je rekao da će simbolične poklone da daruje svojoj deci.

- Papir ću da poklonim Milici, olovku kojom sam potpisivao ostaviću Vukanu, a Danilu ću da dam olovku koju sam dobio od Trampa. Sporazumi ostaju u našoj arhivi - rekao je Vučić.

Penkalo koje je Vučić dobio na poklon
Foto: RAS Srbija
Penkalo koje je Vučić dobio na poklon

On je rekao i da i dalje postoje ogromne razlike između Beograda i Prištine, ali da je sporazum o normalizaciji ekonomskih odnosa, koji je danas potpisan u Ovalnoj sobi Bele kuće, ogroman korak napred, preneo je Rojters.

Vučić je tokom sastanaka u Ovalnoj sobi pozvao američkog predsednika Donalda Trampa da poseti Srbiju.

Rojters je preneo i da je premijer privremenih kosovskih institucija Avdulah Hoti tokom ceremonije rekao da je sporazum sa Srbijom veliki korak napred, koji bi, u njegovom vidjenju, trebalo da vodi ka medjusobnom priznaju dve zemlje.

Vučić je postavio i na svoj instagram nalog "buducnostsrbijeav" fotografije sa američkim predsednikom Donaldom Trampom.

On je u poruci napisao "Odličan sastanak sa predsednikom SAD u Ovalnoj sobi".

Pročitajte još

Video: Tajne Ovalnog kabineta