Ukradena spomen-ploča Bati Živojinoviću

Nepoznate osobe skinule su spomen-ploču Velimiru Bati Živojinoviću sa zgrade u Mileševskoj ulici na Vračaru u Beogradu, u kojoj je odrasla i živela filmska legenda.
Spomen-ploču je tu postavio pre tri godine u čast glumca Batin višedecenijski prijatelj Radoslav Lale Vujadinović koji kaže da je tužan i razočaran zbog ovog događaja.
 
"Stanujem u neposrednoj blizini i stalno prolazim tuda. Odmah sam primetio da je spomen-ploča nestala. Ne znam kome je ona smetala. Ako ne poštujemo svoje velikane, kako onda očekujemo da nas neko poštuje", kaže Vujadinović za "Novosti" koji je i autor knjige "Valter pre Valtera".
 
On objašnjava da su Batini roditelji kupili stan u toj zgradi još 1948. i priseća se da su se kao klinci igrali ispred nje.
 
"Spomen-ploča koju je izradio Dragan Stojanović već je jednom nestala, samo desetak dana pošto je postavljena, ali smo ubrzo napravili drugu", otkriva Vujadinović i dodaje da će uskoro, i treći put postaviti ploču u Batinu čast.
 
Na mestu nekadašnje spomen-ploče Bati videli su se ostaci silikona kojim je tabla bila pričvršćena za zid, tik pored ulaznih vrata. 
 
Zamenica predsednika Skupštine grada Andrea Radulović najoštrije je osudila vandalski čin krađe spomen ploče i najavila da će Grad Beograd, u saradnji sa Opštinom Vračar i Zavodom za zaštitu spomenika kulture izraditi novu spomen-ploču Velimiru Bati Živojinoviću, objavio je Beoinfo.
  • Slobodan Milosevic

    02.09.2020 15:46
    Jako sam potresen.
  • JR

    02.09.2020 15:34
    :(
    Boze, glupostima ne da nema kraja, nego su sve kreativnije i kreativnije....
  • Džoker

    02.09.2020 13:58
    Silikonom?
    Sve od metala u ovoj zemlji potrebno je "pričvrstiti" zavarivanjem, uziđivanjem ili ankerima kao za sigurnosna vrata. Pred onima što plaćaju za "sekundarnu sirovinu" u vidu skulptura, spomen ploča, pa i novih oluka i poklopaca šahta, izgleda da je sva policija nemoćna...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.