Biznis Vesti
U MARTU IZGRADNJA AUTO-PUTA NIŠ-MERDARE-PRIŠTINA Novac obezbeđen, tender u oktobru

U MARTU IZGRADNJA AUTO-PUTA NIŠ-MERDARE-PRIŠTINA Novac obezbeđen, tender u oktobru

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović izjavila je da je u martu sledeće godine planiran početak izgradnje prve deonce auto-puta Niš-Merdare-Priština.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
auto-put-banjaluka-doboj-01 Foto: Siniša Pašalić / RAS Srbija
auto-put-banjaluka-doboj-01

"Tender će biti objavljen u oktobru, novac je obezbeđen, kroz grant 40 miliona evra, 100 miliona evra kroz ugovor sa Evropskom investicionom bankom i 80 miliona evra sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj", rekla je ona.

Zorana Mihajlović
Foto: Zoran Petrović / Tanjug
Zorana Mihajlović

Prema njenim rečima, to je važno za otvaranje novih radnih mesta, privlačenje investitora i bolji život svih građana.

Mihajlović je prethodno, sa šefom Delegacije EU u Srbiji Semom Fabricijem, uručila ključeve socijalnih stanova za 12 romskih porodica u Prokuplju, saopšteno je iz resornog ministarstva.

Ona je navela da su u prethodne dvije godine, zajedno sa EU, izgrađeni stanovi za više od 200 porodica, odnosno da je hiljade Roma rešilo stambeno pitanje.

Pročitajte još

"Nastavljamo i sa novim projektom iz nove IPA, vrednim oko 60 miliona evra, od čega je 20 miliona evra opredeljeno za socijalno stanovanje, ne samo za Rome, već i žene žrtve nasilja, osobe sa invaliditetom, mlade parove", naglasila je ona.

Fabrici je čestitao svim porodicama koje će danas početi novi život u stanovima, te zahvalio Mihajlović za saradnju na tim projektima.

"Iz EU smo investirali 30 miliona evra bespovratnih sredstava za inkluziju Roma", naveo je Fabrici.