02. septembar  2020. 11.15  | Izvor: Tanjug

Čović: Važan sastanak u Vašingtonu, ali nije "sudnji dan"

BEOGRAD -

Bivši šef Koordinacionog tela za Kosovo i Metohiju Nebojša Čović ocenio je da je predstojeći sastanak predstavnika Beograda i Prištine u Vašingtonu važan jer će naša delegacija imati priliku da na važnom mestu iznese svoje argumente po pitanju rešavanja našeg ključnog problema - južne srpske pokrajine, Kosova i Metohije, ali da ne misli da je to "sudnji dan".

"Imaćemo priliku da naša delegacija, na čelu sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, iznese jasnu argumentaciju i uopšte ne sumnjam da će to biti vrlo precizno. Da će biti reči i o ekonomskim problemima govori i sastav naše delegacije, ali ne mislim da je to sudnji dan", rekao je Čović gostujući na Pinku.

nebojsa, covic

On smatra da se u našim medijima puno greši što se to "toliko pumpa" jer, dodao je, za konačna rešenja ne postoji "čaroban štapić".

Što se tiče Brisela, Čović je istakao da srpska strana mora da insistira na sprovođenju svih dosadašnjih sporazuma jer, dodao je, kredibilitet progovarača mora da se dokaže.

"Time što nije sprovedeno 48 sporazuma gde je garanat bio međunarodni faktor, što Ujedinjene nacije, što Evropska unija, oni nemaju kredibilitet, a Albanci ga tek nemaju, pa hajde da sprovedemo Zajednicu srpskih opština", dodao je Čović.

Naveo je da je vreme u kome se nalazimo, na globalnom nivou, vreme "veoma mutne vode" i dodao da to nije vreme u kome se donose istorijske odluke.

"Treba sačekati, dobiti još na vremenu i dodatno razvijati Srbiju ekonomski i povezivati je sa okruženjem i infrastrukturno, što mislim da se radi", dodao je Čović.

Srodne vesti