Nova vest
Olimpizam

Utorak, 01.09.2020.

13:00

Valjevo i Batočina osetili snagu Igara

Karavan radosti i prijateljstva Sportskih igara mladih, uz poštovanje svih epidemioloških mera, gostovao u dve srpske opštine.

Izvor: B92

Autor:B92

Valjevo i Batočina osetili snagu Igara
Foto: SIM

Karavan radosti i prijateljstva Sportskih igara mladih nastavlja da donosi radost deci širom Srbije, a ovih dana, uz poštovanje svih epidemioloških mera, upriličeni su novi susreti sa SIM-ovcima u Valjevu i Batočini.

Radost igre najpre se raširila sa otvorenih terena „Pećina” u Valjevu, gde su ceremoniji svečanog otvaranja Sportskih igara mladih prisutvovali brojni gosti, među kojima su bili i Lazar Gojković, gradonačelnik Valjeva, Vladimir Mišković, član gradskog veća grada Valjeva zadužen za sport, Ivana Jovanović, predsednica Dunav osiguranje Sportskih igara mladih i drugi.

Zakletvu prijateljstva u ime dece položila je talentovana rukomentašica Nora Damnjanović, a u ime sudija Anđela Savić, odbojkaški sudija. Najveličanstveniji trenutak ceremonije i ovog puta bilo je paljenje plamena prijateljstva, a baklju je unela odbojkašica Tanja Petrović. To je ujedno bio znak da takmičenja na nekoliko terena širom Valjeva mogu da počnu.

Na kraju ovog razigranog dana ispunjenog veselom dečjom grajom, dobili smo i pobednike koje ćemo gledati u drugoj polovini septembra na Državnom finalu Dunav osiguranje Sportskih igara mladih u Brzeću.

"Sportske igre mladih su svakako najveća sportska manifestacija za decu i mlade na ovim prostorima. Ono što je glavni cilj Igara su promocija zdravog načina života i širenje prijateljstva. Ovo je zaista izuzetna promocija i sporta i druženja i ne čudi što za Igre vlada veliko interesovanje među mladima, kako u našem gradu tako i u celoj Srbiji i regionu. Meni je čast što sam bio na otvaranju Igara i veoma mi je drago što su Sportske igre mladih ponovo u našem Valjevu", bio je prezadovoljan mladi Lazar Gojković, od nedavno gradonačelnik Valjeva.

Spisak finalista dopunjen je već narednog dana u Batočini, gde su na otvorenim terenima OŠ „Sveti Sava” SIM-ovci priredili sjajan doček Viktoru, koji je predvodio Karavan radosti i prijateljstva. Među gostima na ovoj svečanosti, pored menadžmenta SIM Srbije, bili su i Zdravko Mladenović, predsednik opštine Batočina, Snežana Đorđević, direktorka OŠ „Sveti Sava” i Jadranka Veljković, koordinatorka Igara za Batočinu.

Zakletvu prijateljstva u ime dece položila je Milica Calić, a u ime sudija Anastasija Vučković. Baklju prijateljstva je, praćena aplauzima prisutnih, unela Milica Stamatović.

Nakon toga, usledila su i nadmetanja u nekoliko sportova, a učesnici su, kao i uvek, dokazali da im je od pobede na sportskom terenu, daleko važnija pobeda prijateljstva, dobre zabave i fer-pleja. Bilo je puno osmeha, dobre zabave, igre i fotografisanja.

U projektu Sportske igre mladih u prethodnoj godini u Srbiji je učestvovalo preko 75.000 takmičara, a u regionu preko 202.000 dece i mladih. Uprkos epidemiološkoj situaciji, Igre i ove godine obaraju rekorde po broju učesnika.

Kako nas je obavestila sportska direktorka Zorica Mijatović, ovogodišnja sezona prilagođena je trenutnim okolnostima, budući da su zdravlje i bezbednost svih učesnika organizatorima na prvom mestu. Zbog toga je Organizacioni odbor Dunav osiguranje Sportskih igara mladih doneo obavezujuće uputstvo za realizaciju tekuće takmičarske sezone, koje se može pronači na sajtu www.igremladih.rs

Nova pravila primenjivala su se u svim gradovima koje su Igre ove godine posetile, a iste procedure važiće i u nastavku sezone, dok god su na snazi epidemiološke mere.

Da bi i u ovoj sezoni SIM-ovci maksimalno uživali u svakom segmentu najlepše sportske priče pobrinuli su se dugogodišnji partneri, pokrovitelji i sponzori Igara: predsednik Republike Srbije, Vlada Republike Srbije, Ministarstvo prosvete nauke i tehnološkog razvoja, te brojni sponzori.

Več u četvrtak karavan radosti i prijteljstva SIM Srbije dolazi u Veliku Planu. U petak je na programu spektakl u Lazarevcu, gde se očekuje da gost na igrama bude jedan od najuspešnijih sportista ove opštine svih vremena trofejni košarkaš Stefan Birčević.

U nedelju Igre stižu u Čačak, a gradonačelnik Kikinde Nikola Lukač otvoriće najlepšu sportsku čaroliju za klince u ponedeljak na severu Banata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve