KTM pravi električni "superbajk"

Prošla je decenija od lansiranja KTM RC8 modela, austrijskog odgovora na superbajk pitanje. Iako je motocikl imao svojih snažnih strana, nikada nije imao dovoljno dobre prodajne rezultate.

Automobili

Izvor: SN

Subota, 29.08.2020.

20:00

KTM pravi električni
Photo: KTM

Kako prenosi moto-berza, ovom trenutku, kompaniji svakako nedostaje superbajk punog oklopa u ponudi, uprkos nejked zveri kakav je 1290 Super Duke R, direktni potomak RC8 projekta.

Definitivno je vreme da se KTM vrati u superbajk segment, a iz Matinghofena jasno poručili da ih takav potez ne interesuje. Jedan od segmenta u kojem je renomirani proizvođač sve više prisutan je električni.

To nas dovodi od ovih konceptnih kreacija indijskog dizajnera Mohita Solankija, koji je zamislio kako bi izgledao KTM-ov električni superbajk.

Njegov dizajn je jedinstven i uključuje veliki broj zanimljivih karakteristika koje su i te kako privlačne. Posebno nam se dopala jednostrana viljuška, zalužna za potpuno novi izgled ove mašine.

Zadnji podram nosi rezervoar za gorivo, a zajedno sa sedištem stvara zanimljivu vizuelnu prazninu duž središnjeg dela motocikla.

Solanki se odlučio za prepoznatljvo KTM ogibljenje i kočnice, prikazao je zanimljive ideje u smislu dizajna felni i ergonomije.

Sve u svemu, izgled je u skladu s KTM-ovim dizajnerskim jezikom i kao krajnji rezultat donosi električni motocikl koji ne izgleda kao da je iz nekog filna naučne fantastike. Nadamo se da će KTM jednog dana doneti dostojnog naslednika RC8, a ko zna, možda on i bude na struju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: