Vesti

0

Trivan: Srbija ima 26 gotovih projekata sistema za preradu otpadnih voda

Autor: KP

Izvor: Beta

Trivan: Srbija ima 26 gotovih projekata sistema za preradu otpadnih voda

Izvor: Foto: prtscr youtube

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva zaštite životne sredine, Trivan je povodom akcije podvodnog čišćenja Savskog jezera, kojoj je prisustvovao, rekao da je "to samo početak", jer će veliki petogodišnji investicioni plan imati u fokusu i izgradnju sistema za prečišćavanje otpadnih voda, što će biti početak ekološki sređene Srbije.

"Srbija je zemlja u regionu sa najmanje površinskih autohtonih voda, što je još jedan razlog više da povedemo računa o tome kako se odnosimo prema vodi koja je globalno ugrožen planetarni resurs", rekao je Trivan.

Trivan je rekao i da su se nekada sa dna Savskog jezera vadili auto-gume i šporeti, a da je sada takvog smeća sve manje, što kako je naveo, dokazuje da Srbija "krupnim koracima kreće ka tome da se veoma ozbiljno pozabavi životnom sredinom".

U akciji čišćenja Savskog jezera na Adi Ciganliji učestvovali su ronioci ronilačkih klubova, MUP-a i Vojske Srbije, a akciju su organizovali Savez organizacija podvodnih aktivnosti Republike Srbije (SOPAS) i Olimpijski komitet Srbije (OКS), u saradnji sa Ministarstvom zaštite životne sredine i ronilačkim klubom "Кalipso".

Zbog mera u uslovima pandemije virusa kovid-19 u čišćenju dna Savskog jezera učestvovalo je 65 ronilaca, nešto manje nego prethodnih godina.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR