Humanitarni tiket u podne: Miloš Bogunović tipuje za Fondaciju “Solidarnost za Kosovo”

Vreme čitanja: 5min | čet. 27.08.20. | 11:09

Trener Partizanovih poletaraca veruje u raspucanu MOZZART kombinaciju Parnog valjka

Jednom rečju čovek od fudbala, od struke iz tabora najmlađih selekcija Parnog valjka. To je Miloš Bogunović koga od ovog časa postavljamo na mesto dirigenta humanitarne partije koja će uz povoljne ishode doneti pozitivo overenu kvotu 15,85, a s njom i 158.500 dinara donacije Fondaciji “Solidarnost za Kosovo”.

Pitali smo Miloša, stručnog za pitanje stasavanja poletaraca fudbalske veštine, koliko je rad u najmlađim kategorijama generalno skrajnut u odnosu na seniorske selekcije?

Izabrane vesti

”Dovolnjo da se o talentima priča tek onda kada zablistaju u juniorima i seniorima, a da mi, iz omladinske škole Partizana kažemo da su naše bebe budućnost kluba i srpskog fudbala. Na sreću nismo jedini s takvom filozofijom”

Dobro je, Miloš je entuzijasta, neko ko od malih kopački pravi velike, ne samo u Partizanu, već i u Akademiji fudbala Bogunović. Pa da vidimo kako je tipovao.

Krećemo od susreta KAIRAT ALMATI – NOA. Nema potrebe da okolišimo, jer kazahstanski fudbaleri sem domaćinstva imaju i neosporno kvalitetniji tim. Noa je pred ovaj susret pokazala tanku partiju sa Alaškertom, pre toga im takođe u prvenstvu nije išlo sa Širakom, gde je bilo 0:0. Dakle, sve sem dolaska jedinice, bilo bi iznenađenje prve kategorije.

“Igram na pobedu domaćina u Kairatu”, kaže Bogunović koji ulaže neizmeran pedagoški trud kako bi kod najmlađih razvijao sportski duh, učio ih vrlinama ponašanja na terenu, pa tek onda fintama, driblinzima i ostalim finesama zbog kojih mališani kreću da treniraju fudbal.

Sledi par NEFČI – ŠKUPI. Makedonci idu u Baku čini se tek forme radi. Naime, azerbejdžanski tim znatno je jači, oštriji u napadu, pa i iskusniji da je Škupiju skoro pa suđen poraz. Ne bi iznenadilo ni nešto više golova, a šta će biti, zavisi od otvaranja utakmice. Naime, povede li domaćin u ranoj fazi meča, Makedonci će morati da zaigraju otvorenije što otvara šansu za nešto više pogodaka.

„Ponovo jedinica“...

Dakle, Miloš Bogunović na prva dva para bira sigurice. Nadalje, on tipuje na meč ARHUS – HONKA. Danci nominalno imaju bolji tim od Finaca koji su uoči ovog susreta dobili SJK sa 0:2. Biće žestoko, jer skoro je mesec dana prošlo do poslednjeg zvaničnog susreta Arhusa. Honka će to pokušati da pretvori u svoj adut.

„Treća vezana jedinica“, poručuje Bogunović, trener Partizanovih beba, koji je i sam karijeru započeo s osam godina u FK Zemun, a zatim otišao u omladince Teleoptika.

Suočavamo se s njim i sa projekcijom mogućih dešavanja na meču MADERVEL – GLENTROAN. Sedam utakmica bez pobede Škota! Vrlo je to ozbiljna optužba za domaćina koji dočekuje na papiru tanje Severne Irce. Sve je moguće, a najviše raspucavanje, budući da se očekuje otvoren, borben meč dva tima.

“Igram 4+”.

A sada glavna poslastica dana, odnosno utakmica PARTIZAN – RFS RIGA. Bitno je reći da je RFS pun internacionalaca, među kojima je i Darko Lemajić, nekadašnji igrač Napretka koji je prethodne dve sezone bio najbolji strelac letonske lige. Ipak, Partizan je zreliji, kadrovski jači, pun poleta posle razigranih 5:0 protiv Inđije, pa se očekuje da Savo Milošević preduzme sve kako bi već u prvom poluvremenu naš sastav došao do prednosti koja znači mirno privođenje meča kraju. Očekujemo ofanzivu od Nathka, Asana, Zdjelara i ostalih.

„Na Partizan uz raspon od tri do pet golova“, reče nekadašnji prvotimac Parnog valjka, čovek kome je huk tribine u Humskoj ulici, izrazimo li se opisno upisan u ličnu kartu...

Tipovanje sa čovekom koji kaže da je drugarstvo za njega sve, kao i Partizan gde se združio sa ispostavilo se budućim kumom Ivanom Stevanovićem Robijem, završavamo utakmicom HONVED – INTER TURKU. Mađari svakako imaju više šanse od Finaca, makar tako stoji u fudbalskoj analizi sastava dva tima. Kako bilo, Honved je u nekom bližem periodu bio sklon oscilacijama u igri, ali će sigurno pokušati da u matičnoj državi zadrži Inter Turku na propisnoj distanci do postizanja toliko željenog pogotka u kvalifikacijama.

„Zatvaram tiket s još jednom jedinicom“, rekao nam je Bogunović, nekadašni igrač Partizana, Rada, Spartaka, da ne ređamo.

Pre nego što smo se pozdravili, jer Miloš je ovih dana zaista zauzet treninzima, odnosno pripremama u omladinskoj školi Partizana i na terenima školice koju sam vodi nismo mogli a da ne popričamo o još po nečemu. Kažu, njegov sin Matija Bogunović (8), raspolaže takvom motorikom, odnosno kretanjem na terenu, da je prosto neverovatno kako na prvu reaguje na loptu. Interesantno, snimili su ga sa samo dve godine kako se igra sa loptom, a prošle godine televizijske ekipe su se prosto otimale o mališana, budući da su ga čak i italijanski stručnjaci na jednom od kampova procenili kao izuzetno talentovanog.

Miloš Bogunović koji je sem u Srbiji, igrao i u Španiji za Kadiz, ali i na Tajlandu tim povodom kaže:”Niko ne zna kako će se talenatovana deca razvijati, kakvi će biti kroz pet, ili deset godina. Na nama trenerima je da ih usmeravamo, a isto važi i za Matiju. Generalno, talentovana deca mogu da postanu fudbaleri uz rad, ali i ljubav trenera i roditelja. Roditelji neka znaju da deca nisu mašine za ispunjavanje njihovih ambicija, već ličnosti koje uz sport, kroz igru treba da rastu”, zaključio je Miloš Bogunović za Mozzart Sport.

Zahvaljujemo se Milošu na iscrpnom razgovoru, a viđaćemo se sigurno još. Uz nadu u prolaznost današnjeg “Humanitarnog tiketa u podne”, na kraju, zamolili smo ga da odabere instituciju za koju će tipovati u Republici Srpskoj, uz napomenu da smo do sada, samo u Srbiji kroz naš donatorski fond prosledili tačno 15.889.689 MOZZART dinara.

PLEMENITI BET INFO – REPUBLIKA SRPSKA

Miloš Bogunović će na plemenitom tiketu u RS, s istom igračkom kombinacijom kao i u Srbiji potencijalni dobitak proslediti na adresu  Udruženja porodica sa problemom steriliteta „Bebe 1“, Zvornik. MOZZART kvota je dakle ista i iznosi 15,85, a potencijalni dobitak zaračunat je na osnovu svakodnevne kompanijske uplate od 50 konvertibilnih maraka.

Kvote, na odigrane utakmice, bile su aktuelne u momentu sastavljanja tiketa!

PIŠU: Miloš MILIĆ i Đurđe MEČANIN


tagovi

Miloš Bogunovićhumanitarni tiketsportsko klađenjebet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara