Vučić: Srbija daje dodatnu finansijsku podršku Republici Srpskoj, to je naša moralna obaveza

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će Srbija pre kraja ove i početkom 2021. godine uputiti dodatnu finansijsku podršku Republici Srpskoj, čiji iznos će kasnije biti saopšten.
Vučić: Srbija daje dodatnu finansijsku podršku Republici Srpskoj, to je naša moralna obaveza
Foto: 021.rs
On je posle sastanka sa rukovodstvom Republike Srpske istakao da je to moralna obaveza Srbije, jer je važno da Srbi tamo sačuvaju svoja ognjišta i ono što su im "očevi i dedovi ostavili".
 
Vučić je najavio da će prvi avion za Trebinje poleteti najkasnije do marta naredne godine i dodao da se razmatra opcija učešća u renoviranju i drugačijem funkcionisanju aerodroma u Banjaluci i izgradnji zajedničke industrijske zone u pograničnoj oblasti poput Ljubovije, Bratunca, Malog Zvornika i Zvornika.
 
Podsetimo da je juče ministarka građevinarstva i saobraćaja Zorana Mihajlović rekla da je dogovorena izgradnja aerodroma kod Trebinja. Ona je rekla da se za budući aerodrom u Trebinju izdvaja jedna lokacija, a ako se u naredne dve-tri nedelje donese odluka o lokaciji, prvi avion mogao bi da poleti 2022.
 
Prve informacije da će Srbija graditi aerodrom kod Trebinja pojavile su se krajem jula, kada je predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao, nakon razgovora sa predstavnicima Republike Srpske u Banjaluci, da se izašlo sa idejom i da je Srbija zainteresovana da počne razgovore sa vladom RS o izgradnji aerodroma u Hercegovini.
 
"Spremni smo da uložimo značajan novac, da zaposlimo ljude u RS i već od ponedeljka naša delegacija je spremna da ide u misiju u Trebinje, kojom brizinom i po kom modelu, koncesionom ili nekom drugom, na 30-35 godina Srbija može da izgradi taj aerodrom", rekao je Vučić.
 
Tada je rekao i da je želja da Srbija izgradi kompleks aerodroma i upravlja njime.
  • Dragan

    27.08.2020 03:37
    digitalljustice@gmail.com
    Rukovodstvo Republike Srbije je zatražilo pomoć od Srbije jer im se svakodnevno upućuju pretnje.
    Srbi su obavezni da pomognu svom bratskom Srpskom narodu koji ćivi u Republici Srpskoj.
  • Jovana

    26.08.2020 20:27
    Stbijs..
    Ѕrbija ppmaže Republku Srpѕku kada je god to potrebno.
  • Ivana

    26.08.2020 19:54
    Nove investicije
    Srbija mora da pruži sigurnost građanima u regionu, da razvija i istoni kanton, jer je taj deo Kantona ostao nerazvijeni. Srbija danas imapredsednika koji voli svoj narod i državu.Srbija se danas cela razvija.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Vučić: Važno je da Vlada bude srpska

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prokomentarisao je tokom obilaska radova na Nacionalnom stadionu u Surčinu sastav nove Vlade koju je predložio mandatar Miloš Vučević.