FOTO: "Nemam ništa da prijavim" - pa mu zaplenjeni skupoceni satovi i nakit

Carinici su u sredu, 19. avgusta na prelazu Gradina zaplenili skupocene satove i nakit, koje je iz Srbije u Bugarsku pokušao da prokrijumčari navodni trgovac satovima i antikvitetima.
Prekršaj je otkriven kada je na red za kontrolu, na izlazu iz zemlje, pristigao BMW bugarskih registarskih oznaka, kojim je sam putovao 42-godišnji državljanin Bugarske.
 
Mada je tvrdio da osim ličnog prtljaga nema ništa za prijavljivanje, ipak je izdvojen za detaljan pregled.  
 
Tom prilikom su u njegovoj torbici sa ličnim dokumentima i novcem pronađena četiri ručna časovnika robnih marki "Chopard", "Breguet", "Boucheron" i "Vacheron Constantin Geneve" koji je pozlaćen 18-karatnim zlatom i optočen i brilijantima.
 
Zajedno sa satovima pronađena su i četiri komada zlatnog nakita - dva prstena, broš i privezak ukrašeni dijamantima i cirkonima, koji bi osim tržišne, mogli imati i antikvitetsku vrednost. 
 
Potom je i u ladici ispred suvozačkog sedišta pronađen još jedan muški ručni sat "Rolex Detejust", takođe sa 18-karatnom pozlatom. 
 
 
Pošto se sumnja da zaplenjeni satovi i nakit vrede više od 20.000 evra, kako je u svojoj izjavi naveo prekršilac, biće urađeno naknadno veštačenje radi procene njihove vrednosti.
 
S obzirom da procenjena vrednost zaplenjene robe prelazi jednu trećinu vrednosti vozila, do okončanja postupka pred sudom biće zadržan i automobil, čime se ukupna vrednost prekršaja uvećava na preko 32.000 evra.  
  • Nebojša

    20.08.2020 16:44
    Porez
    Ako je veca naplata poreza to znaci da privreda radi bolje, ali ne bih rekao. Mozda neki i rade.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija