Ruski opozicionar Aleksej Navaljni u bolnici, sumnja se na trovanje 1Aleksej Navaljni Foto: EPA-EFE/SERGEI ILNITSKY

Ruski opozicionar Aleksej Navaljni danas je hitno prebačen u bolnicu u Sibiru pošto je mu je naglo pozlilo u avionu, dok njegovo okruženje smatra da je otrovan, prenele su svetske agencije.

Portparolka Navaljnija, Kira Jarmič, izjavila je da je avion na relaciji Tomsk-Moskva morao prinudno da sleti jer je ruskom opozicinaru naglo pozililo tokom leta, javila je agencija Frans pres.

„Sigurna sam da je namerno otrovan. Aleksej je otrovan i sada je na reanimaciji”, rekla je Jarmičeva za moskovski radio Eho.

Lekari u bolnici u Omsku rekli su da je Navaljni (44) i dalje u nesvesnom stanju i uključen je na aparat za veštačko disanje. Uprava bolnice je na zahtev okruženja Navaljnog pozvala policiju.

„Mislimo da je nešto stavljeno u čaj koji je Navaljni popio, a ništa drugo od jutros nije konzumirao”, rekla je portparolka.

Navaljni, koji je protivnik Kremlja, ime je izgradio otkrivajući korupciju ruskih zvaničnika.

Političar, kojeg ruski državni mediji ignorišu, a predsednik Vladimir Putin nikada ne pominje, popularnost je stekao najviše na društvenim mrežama prenoseći svoje izveštaje o borbi protiv korupcije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari