"Svetoga Savu ovi sada svrstavaju među fašiste"

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije pozvao je sve u Crnoj Gori da izađu na predstojeće izbore i glasaju za, kako je rekao, večno ljudsko dostojanstvo.

Izvor: B92

Sreda, 19.08.2020.

18:05

EPA/BORIS PEJOVIC

"Ali da glasaju za večno ljudsko dostojanstvo i za one koji su hodili tim putem večnog ljudskog dostojanstva, a ne za one koji su krvlju obgrili Božić i 1919. i 1941. godine i koji i danas temelje na toj i takvoj lažnoj ideologiji, bezbožnoj i antibožnoj, budućnost Crne Gore“, poručio je mitropolit Amfilohije.

On je istakao da na tim izborima ljudi treba da budu „svedoci svetlosti Hrista Boga našega“ i da na njoj, istini i ljubavi Božjoj grade i sebe i svoju državu i svoje potomstvo.

"Ne daj Bože da Crnogorci grade budućnost Crne Gore na onom duhu onoga kaplara Franje Josifa, koji je srušio crkvu na Lovćenu i oskrnavio grob Lovćenskog Tajnovidca“, poručio je vladika, saopštila je Mitropolija crnogorsko-primorska.

Mitropolit Amfilohije je naglasio da Crna Gora danas sve dublje srlja u provaliju sa brozomornom ideologijom, koja i do danas ovde vlada.

„Neće valjda na tome da se gradi budućnost Crne Gore“, rekao je on, obraćajući se okupljenima posle liturgije na Preobraženje Gospodnje u crkvi posvećenoj ovom prazniku na Ključkom Tavoru na Bjelasici.

Kazao je da oni koji sada vode Crnu Goru "u svojoj bespameti svetosavlje proglašavaju za fašizam".

„Sveti Sava je jedan od najpoznatijih svetitelja sveukupnog hrišćanstva. Njegove ikone ćete naći od Kremlja, širom Rusije, Rumunije, Bugarske do svetoga grada Jerusalima i do Amerike. Hramovi njegovi su širom svijeta podignuti. I toga Svetoga Savu ovi sada svrstavaju među fašiste. Možete da zamislite kakva je to bespamet i neznanje“, ocenio je vladika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: