Završeno 186 stanova za bezbednjake u Vranju, Brnabićeva najavljuje obilazak i početak NOVE FAZE

Lokalne vesti - Sreda 19.08.2020 - 13:18

Predsednica Vlade Ana Brnabić predsedavala je sednici Komisije za koordinaciju aktivnosti u izgradnji stanova za pripadnike službi bezbednosti, koji je održan u zgradi Vlade Srbije.

Očekuje se početak izgradnje još 289 stanova FOTO: G. Mitić/OK Radio Očekuje se početak izgradnje još 289 stanova FOTO: G. Mitić/OK Radio
Članovi Komisije upoznali su premijerku sa dinamikom radova na izgradnji stanova u gradovima širom Srbije i ukazali da su neki od tih stanova završeni.
 
- Tokom meseca juna, završena je izgradnja 1a faze u Vranju186 stanova u četiri objekta
 
Do sada je u tom gradu useljeno 136 stanova, dok se ovih dana očekuje početak izgradnje 289 stanova u fazi 1b
 
Predsednica vlade je tim povodom najavila i skoru posetu Vranju, kako bi obišla useljene porodice i lično se upoznala sa dinamikom radova koji su u toku - saopšteno je iz Kancelarije Vlade Srbije.
 
Navodi se da su radovi u okviru faze 1b već otpočeli u Beogradu, Novom Sadu, Kraljevu i Kragujevcu.
 
Javni poziv za prodaju stanova u okviru ove faze biće objavljen 1. septembra, dok će elektronska prijava početi od 1. oktobra ove godine, kada će se zainteresovani prijavljivati za kupovinu stanova u Beogradu, a potom i u ostalim gradovima.
 
- U okviru kompletne prve faze (1a i 1b) u Republici Srbiji biće izgrađeno blizu 7.900 stanova za pripadnike snaga bezbednosti u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Kraljevu, Kragujevcu, Vranju i Sremskoj Mitrovic - navode iz Vlade.
 
Kaže se da pored rešavanja stambenog pitanja velikog broja pripadnika snaga bezbednosti, očekivani efekat programa je i dalji rast građevinarstva i rast BDP-a, kao i angažovanje domaće građevinske operative i korišćenje domaćeg građevinskog materijala.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: