');
Najnovije vesti
Blic Vesti Republika Srpska

OSUMNJIČENI ZA PREVARU Lažnim potvrdama o isplati ojadili kladionicu za 2.000 evra

Banjalučka policija uhapsila je dve osobe osumnjičene da su na osnovu lažnih potvrda o isplati ojadili jednu kladionicu za 2.000 evra (4.000 KM).

Slušaj vest
0:00/ 0:00
Foto: Dimitrije Goll / Tanjug

Policijskim službenicima Policijske uprave Banjaluka, 18. avgusta obratio se A.M, ovlašteni predstavnik poslovnog subjekta koji se bavi priređivanjem igara na sreću koji je prijavio da su u avgustu ove godine na osnovu potvrde za isplatu dobitka, jednoj osobi u više navrata isplaćeni iznosi u visini od ukupno 4.000 KM – saopšteno je danas iz Policijske uprave Banjaluka, piše Srpskainfo.

Pregledom sporne potvrde za isplatu utvrđeno je da je ona identična originalnoj, te da je sistem nije prepoznao kao lažnu.

Istragom je utvrđeno da je novac podizao M.U. kod koga je i pronađena sporna potvrda.

Tokom saslušanja osumnjičeni je priznao da je potvrdu dobio od V.S, inače radnika kladionice.

– Prilikom hapšenja kod V.S. je pronađena zelena biljna materija koja asocira na marihuanu, smeđa praškasta meterija koja asocira heroin, medicinski lekovi koji se nalaze na spisku psihotropnih tvari za koju nije imao medicinsku dokumentaciju, kao i pribor za uživanje opojnih droga – naveli su iz PU Banjaluka.

O slučaju je obavešten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, koji se izjasnio da je M.U. počinio krivično delo „Prevara“, a V.S. proneveru.

Tužilac je naredio da se nakon utvrđivanja svih relevantnih činjenica OJT Banjaluka dostavi izveštaj o počinjenim krivičnim delima, a za radnika kladionice V.S. da se podnese i zahtev za pokretanje prekršajnog postupka za počinjene prekršaje po Zakonu o proizvodnji i prometu opojnih droga.