Trener koga je pogodila munja još u veštačkoj komi 1Minja, Ilustracija Foto: EPA-EFE/NYEIN CHAN NAING

Fudbalski trener Stefan Pavlović (31) koga je sinoć pogodila munja za vreme treninga mlađih kategorija na fudbalskom igralištu u Jagodini, nalazi se u veštačkoj, indukovanoj komi i lekari se i dalje bore za njegov život.

„Dogovoreno je upućivanje pacijenta na VMA u Beogradu, što će se najverovatnije i dogoditi, ali pacijent mora da bude stabilnih životnih funkcija da bi se obavio transport“, rekao je za portal centralmedia.rs načelnik Urgentne službe jagodinske bolnice, dr Vladimir Nedeljković.

On je rekao da očekuje reakciju pacijenta na svu primenjenu terapiju.

Pavlovića je pogodila munja na pomoćnom terenu juče oko 18.40 gde se nalazio sa grupom „petlića“ na treningu, a niko od dece nije povređen.

On je u besvesnom stanju prevezen u bolnicu gde je, imajući u vidu povrede tela i posebno grudnog koša, utvrđeno da ga je munja najverovatnije direktno udarila.

„Reč je o masivnom električnom pražnjenju i pitanje je kakav će biti odgovor mozga“, kazali su lekari za centralmedia.rs.

„Sa terase sam gledao trening mlađih kategorija, na tri terena je bilo stotinak dece. Munja je spržila vazduh, elektricitet se mogao osetiti i na 100 metara, veoma jak zvuk se čuo, kao da je nebo puklo.

Međutim, trening nije prestajao, deca su se i dalje igrala, ali ubrzo su primetili da neko leži na terenu. Dvojica su počela reanimaciju čoveka na zemlji, zatim je došao crni džip na teren, pa je stigla hitna pomoć“, ispričali su očevici za portal iz Jagodine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari