19. avgust  2020. 00.05  →  12.12 | Izvor: Tanjug

Prva dva aviona Er Srbije odletela za Podgoricu i Tivat

BEOGRAD -

Prva dva aviona Er Srbije danas su odletela za Podgoricu i Tivat i vratila se u Beograd, potvrđeno je Tanjugu u srpskoj aviokompaniji.

Prvi avion je odleteo za Podgoricu u 6.50 i sleteo u 7.45 sati, a drugi je poleteo za Tivat u 7.00 i sleteo u 8.09 sati. Takođe, planiran je danas još jedan let za Tivat u 17 časova. Podgoričke Vijesti su prenele da je jutros prvi avion Er Srbije iz Beograda sleteo u Podgoricu sa dvadesetak putnika.

avion, pista

Nacionalna aviokompanija Srbije je tim letovima danas ponovo uspostavila aviosaobraćaj sa Crnom Gorom.

Kako je ranije saopšteno iz Er Srbije, u planu je da se do kraja letnje sezone obavi najviše 296 letova na linijama do Crne Gore.

Er Srbija će od 21. avgusta, takođe, ponovo uspostaviti letove između Niša i Tivta. Letovi će se obavljati dva puta nedeljno, petkom i nedeljom, do 20. septembra.

Takođe crnogorska aviokompanija Montenegro Erlajns od sutra obnavlja avio-liniju sa Srbijom, a avioni MA leteće ponovo na relaciji Podgorica-Beograd i Tivat-Beograd.

Ristić: Veliko interesovanje za letove ka Beogradu

Posle pet meseci pauze zbog korona virusa, danas je u Podgoricu sleteo prvi avion iz Beograda, a direktor Montenegro airlines (MA) Vlastimir Ristić kaže da se to čekalo s nestrpljenjem i da je interesovanje za letove prema Beogradu veliko.

"Mi smo čekali s nestrpljenjem da se ta linija obnovi. Od samog osnivanja mi smo prisutni u Beogradu. Pet meseci je bio prekid rada linije za Beograd. To je imalo ozbiljne posledice po poslovanje MA i ne samo MA. To nije linija koja je samo nama važna, to je linija koja je i srpskom prevozniku veoma važna. Oni na toj liniji imaju i tranzitne putnike, mi imamo lokalne putnike i jako je važno da se ta linija održi", rekao je Ristić i dodao da je to regionalna najbolja avio linija.

Linije do Tivta i Podgorice su od najvećeg značaja za Srbiju, koja je važno tržište za Crnu Goru.

"Važno je da smo tamo prisutni, da to ima svoj kontinuitet, bez ovakvih potresa koji su se sada desili", naveo je.

Ističe da je interesovanje putnika ozbiljno.

"Interesovanje putnika je na nivou očekivanja. To znači da je ozbiljno… Mi ćemo danas preko 500 putnika prometovati na linijama ka Beogradu i Podgorici i Tivtu. Značajno je to za nas. Značajno je i što će Air Srbija imati verovatno sličan broj putnika jer i oni kreću sa operacijama", kazao je Ristić gostujući u Jutarnjem programu Televizije Crne Gore, prenela je RTCG.

Smatra i da to što je u Cnoj Gori početak školske godine odložen za 1. oktobar biti dobar genetartor tražnje za putovanjem. Podsetio je da su cene karata od 109 do 119 evra i na taj način, kaže, pokušavaju da generišu tražnju.

"Beograd je indikativan jer je veliko interesovanje naših ljudi za tu liniju. Ali to radimo na svakoj liniji", dodao je.

Inače, podsetio je da MA zbog pandemije beleži pad prihoda od 80 odsto i dodao da će im biti potrebna pomoć vlade.

"Prošle godine smo imali blizu 30 miliona evra neto prihoda za prvih sedam meseci, ove godine to je oko 6,5 miliona evra”, rekao je Ristić.

Kao veliki problem ističe i nedostatak ruskog tržišta. On je izneo i spremnost da avioni MA u Rusiju polete kada, kako je rekao, nadležni to dozvole.

Tagovi
Srodne vesti