Na takmičenju u Londonu pet medalja za srpske rakije

Rakije iz tri srpske destilerije dobile su priznanja na Međunarodnom takmičenju za vina i alkoholna pića u Londonu.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 18.08.2020.

13:08

Na takmičenju u Londonu pet medalja za srpske rakije
Foto: Depositphotos, 5PH

Savez proizvođača rakije Srbije objavio je da su domaće rakije iz tri destilerije, članice Nacionalne asocijacije proizvođača rakije "Srpska rakija", dobile priznanja na Međunarodnom takmičenju za vina i alkoholna pića u Londonu (IWSC - International Wine & Spirit Competition).

Nagrade su osvojile rakije iz destilerija "Tok", "Stara sokolova" i "Ognjena", u konkurenciji više od 3.000 uzoraka jakih alkoholnih pića iz više od 90 zemalja sa svih kontinenata, navedeno je u saopštenju.

Veliki žiri međunarodnih stručnjka dodelio je destileriji "Tok" dve srebrne medalje za rakije od šljive stare četiri i pet godina.

"Stara sokolova", šljivova prepečenica stara 12 godina, takođe je nagradjena srebrnom, a sedam godina stara šljivovica istog proizvođača "RB Global" iz Užica bronzanom medaljom.

Bronzana medalja pripala je i rakiji od jabuke staroj osam godina brenda "Ognjena", koju proizvodi preduzeće "Braća Tomašević" iz Prijepolja.

IWSC postoji već 51 godinu i smatra se jednim od najznačajnijih svetskih takmičenja za ocenu kvaliteta vina i alkoholnih proizvoda.

U toku godine više od 400 svetskih stručnjaka sedam meseci ocenjuje kvalitet u raznim kategorijama alkoholnih pića, a nagrade koje dodeljuje ovaj konkurs predstavljaju visoka priznanja u industriji alkohola, navedeno je u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

10 h

Svet

Hej, Rusi, odakle vam pravo?!

Italija je ambasadoru Rusije izrazila negodovanje zbog toga što je je ruski energetski gigant Gasprom preuzeo kontrolu nad filijalom italijanskog Aristona "Termo Group" - objavio je ministar spoljnih poslova Italije Antonio Tajani.

9:17

28.4.2024.

1 d

Podeli: