Ostali sportovi

Jakobsen: Zahvalan sam što sam živ

Jakobsen: Zahvalan sam što sam živ
Foto: Wikipedia | Jakobsen: Zahvalan sam što sam živ

Biciklista Fabio Jakobsen (23), koji je zbog stavičnog pada na trci u Poljskoj bio u indukovanoj komi, obratio se javnosti pismom iz Holandije, gdje se nalazi na oporavku.

"Doktori i medicinske sestre na cilju u Katovicama su mi spasili život, na čemu sam im izuzetno zahvalan", napisao je Jakobsen, dvije sedmice nakon pada, a prenio Sport klub.

On je još dodao:

"Proveo sam nedjelju dana na odjeljenju intenzivne njege u bolnici Svete Barbare u Sosnovijecu. Tamo su me operisali pet sati i dali mi šansu da živim. Zahvalan sam svim radnicima bolnice. Bilo je teško, mračan period je iza mene, indukovana koma, plašio sam se da neću preživjeti. Dijelom zahvaljujući organizaciji koja stoji iza Trke oko Poljske, ali i zahvaljujući mom timu Dekojnik Kvik Stepu, porodica je bila u mogućnosti da bude blizu mene, što mi je dalo puno snage."

Jakobsen, koji nastavlja sa oporavkom i tretmanima, još je istakao:

"Prošle srijede sam prebačen u Lejden Univerzitetski medicinski centar, gdje su me primili na otorinolaringologiju. Korak po korak, mogu samostalnije da živim. Sada sam kod kuće i tu mogu da zaliječim povrede i rane na licu. Pored toga, moram da odmaram puno narednih mjeseci zbog teškog potresa mozga. U narednim nedjeljama i mjesecima, biću podvrgnut i raznim operacijama i tretmanima, kako bih popravio povrede lica. Ovim želim da kažem svima, da sam veoma zahvalan što sam živ. Sve poruke i riječi podrške pružile su mi ogromnu snagu. Gledam pozitivno u budućnost i boriću se da se oporavim."

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije