Život

Dr Pekija spasio mnoge živote ne žaleći svoj, čeka treće dijete

Dr Pekija spasio mnoge živote ne žaleći svoj, čeka treće dijete
Foto: N.N. | Marko Pekija spasio mnoge živote ne žaleći svoj, postaje otac treći put

BANJALUKA - Požrtvovani i nesebični medicinski radnici mjesecima su na prvoj liniji fronta borbe sa virusom COVID-19. Imali smo priliku da na djelu vidimo šta znači samoodricanje, hrabrost, posvećenost, predanost, profesionalizam... Za to vrijeme medicinari su spasili živote mnogima.

Jedan od njih je i dr Marko Pekija sa Odjeljenja intenzivne njege UKC RS. Poput svojih kolega i saboraca i on se hrabro hvatao u koštac sa COVID-19, liječio i izliječio mnoge oboljele pacijente a na kraju se i sam zarazio.

Nakon što je proveo 18 teških dana na respiratoru uspješno se oporavlja. Najgore je prošlo i Marko Pekija uskoro će da se vidi sa porodicom ali i dočeka treće dijete. 

"Dr Marko Pekija. Ljudina. Ljekar intenzivne njege UKC. Liječio je nesebično mnoge zaražene i teške pacijente. Zakačio ga je Covid od pacijenta i sam je proveo 18 teških dana na svojoj klinici na NIV respiraciji. Već je dvaput negativan, oporavak napreduje, a čeka treće dijete", napisao je na Tviteru dr Nenad Stevandić, zamjenik generalnog direktora UKC, uz fotografiju zajedno sa Pekijom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije