Printskrin
Printskrin

David Silva na nagovor supruge prešao u Real Sosijedad

Vreme čitanja: 2min | pon. 17.08.20. | 23:37

Danima se spekulisalo da će postati igrač Lacija, sada se zvanično vratio u Španiju

Ko je ovo mogao da očekuje? Danima se spekulisalo da će David Silva postati igrač Lacija, a onda odjednom, pravo niotkuda, poput groma iz vedra neba, Real Sosijedad je završio čitav posao i doveo španskog vezistu!

Kako javlja italijanski novinar Tankredi Palmeri, koji je inače pisao da će Silva u Lacio, Silva je u poslednjim satima navodno podlegao pritisku supruge koja je želela da se porodica vrati u Španiju, pa je izašao iz dogovora sa Lacijem i potpisao za Real Sosijedad?! Zvuči čudno, ali vrlo moguće da je baš tako bilo jer se Sosijedad stvorio niotkud!

Izabrane vesti

I zvanično ga predstavio kao novo pojačanje! Silva, koji je danas dobio statuu u Mančester Sitiju, potpisao je ugovor do 2022. godine. I tako se vratio u Španiju.

"Real Sosijedad dostigao je dogovor sa Davidom Silvom i on će biti naš igrač u naredne dve godine, do 30. juna 2022. godine. On dolazi kao slobodan igrač posle odlaska iz Mančester Sitija, a u bliskoj budućnosti će se pridružiti saigračima na pripremama", naveo je klub iz Baskije.

Silva ima 34 godine, a u karijeri je igrao za Valensiju, Eibar, Seltu, dok je najviše traga ostavio u Mančester Sitiju za koji je nastupao od 2010. do 2020. godine. Odigrao je 309 utakmica i postigao je 60 golova.

Silva je, kao što smo rekli, igrao 10 sezona za Siti i sa njim je osvojio 11 titula, uključujući i četiri titule u Premijer ligi.

Lacio je navodno nudio Silvi trogodišnji ugovor vredan 10.000.000 evra po godini, ali ni to nije bilo dovoljno da dovedu sjajnog fudbalera.

Ovde su očigledno motivi bili nefinansijski. Čeka ga daleko manje stresa u Sosijedadu, ugovor na dve godine, možda i do kraja karijere, te činjenica da će biti u rodnoj zemlji... Silva je odabrao tu varijantu ispred Lacija.



tagovi

David SilvaLetnji prelazni rok 2020

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara