(©David Silva)
(©David Silva)

Živa legenda, ali stvarno: Siti diže statuu Davidu Silvi

Vreme čitanja: 1min | pon. 17.08.20. | 21:48

Retka privilegija u modernom fudbalu

Nisu ga nikad svrstavali u izbore kad su birali najbolje u Evropi, ali istorija Mančester Sitija definitivno ne bi bila ista da nije bilo Davida Silve. I zato će Građani ukazati iskusnom Špancu retku čast time što će mu podići statuu ispred stadiona Etihad.

Izabrane vesti

David je igrač koji transformiše klubove, tihi lider koji inspiriše sve oko sebe. Davidova statua će poslužiti kao trajni podsetnik na sve divne trenutke koje njam je dao, ne samo kao neverovatan fudbaler, već kao inspirativni ambassador koji je ovaj fudbalski klub uvek reprezentovao s velikim dignitetom”, rekao je predsednik Sitija Kaldun Al Mubarak.

Statua će biti otkrivena 2021. godine, a istu će, to se zna od ranije, dobiti i od danas penzionisani, nekadašnji kapiten Vensan Kompani. Po Silvi će i pomoćni teren dobiti ime, a u trening centru će biti urađen mozak sa Davidovim likom.

Retkost je u modernom fudbalu da se nekom igraču ukaže ovoliko poštovanje, ali retkost je i da neko provede 10 sezona u istom timu, da za to vreme odigra 436 utakmica i osvoji 14 trofeja.

Kad se osvrnem, jasno je da te 2010. godine nisam mogao da donesem bolju odluku od one da prihvatim da dođem u Siti”, rekao je Silva.

Za ovakav potez, aplauz Sitiju. Tako se gradi ugled.



tagovi

David Silva

Obaveštavaj me

Man. Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara