Marko Grujić (©Starsport)
Marko Grujić (©Starsport)

Pomirenje Grujića i FSS: Nesporazum, reprezentacija je san

Vreme čitanja: 4min | pon. 17.08.20. | 19:31

Marko Grujić ponovo na raspolaganju selektoru Ljubiši Tumbakoviću

Teški su to bili dani za reprezentaciju Srbije. Svetsko prvenstvo u Rusiji završeno je onim bolnim porazom od Švajcarske – Brazil je tu bio nebitan – Luka Milivojević i Matija Nastasić su bili u svađi sa tadašnjim selektorom Mladenom Krstajićem, koji je potom sa spiska precrtao i Marka Grujića zbog toga što je navodno odbio da igra za U21 selekciju što je vezista Liverpula kategorički demantovao. Krstajić je u međuvremenu otišao, Grujića i dalje nije bilo uz Orlove. Međutim, sada bi to moglo da se promeni jer je mladi fudbaler na razgovorima sa predsednikom FSS Slavišom Kokezom i sportskim direktorom Vladimirom Matijaševićem otklonio sve prepreke za povratak u državni tim.

Izabrane vesti

Razgovarali smo malo dok je trajala pauza, dva ili tri puta sam bio na sastancima sa predsednikom Kokezom i direktorom Matijaševićem. Svima nam je u cilji da reprezentacija beleži što bolje rezultate, da se plasiramo na Evropsko prvenstvo. Na putu nam stoji ozbiljan protivnik (Norveška, prim.aut), ali i mi imamo ozbiljne igrače“, otkriva Grujić u razgovoru za MOZZART Sport.

Ranijim i nikad sasvim razjašnjenim razmiricama ne želi da poklanja preveliku pažnju.

Bio je to nesporazum. Nije ni bitno više ko je pogrešio. Ako sam i ja pogrešio – prihvatam to. Ne treba da gledamo unazad. San svakog igrača je da bude deo reprezentacije, nadam se da ću se jednog dana – voleo bih što skorije – i da ponovo budem. Mada naravno imamo dosta kvalitetnih igrača na mojoj pozicij. Ali tu smo da se borimo za mesto, kao što radimo i u klubovima“.

O čemu se još razgovaralo?

Matijaševića znam još iz mlade reprezentacije, tu smo imali sasvim korektnu saradnju. Kokezu poznajem iz Zvezde i tu nije bilo nikakvih problema, pre mi je i pomagao, imali smo super saradnju. Kažem, problema nije bilo, samo nesporazuma i to treba da ostane iz nas. Napravili smo malo retrospektivu minulih sezona, isprva nisam ni igrao, sad sam već dugo standardan u jednoj od liga petica. Željan sam i motivisan. Evo me na pripremama sa Liverpulom u Austriji, radim jako i nadam se da ću biti od koristi državnom timu, makar i na pet minuta“, odgovara Grujić.

Prva prilika za njegov povratak u reprezentaciju odmah iza ćoška. Početkom septembra Orlovi u Ligi nacija igraju protiv Rusije i Turske. Da li će poziv i stići odlučiće selektor Tumbaković, ali je svakako povoljna okolnost to što će bar moći da razmišlja i o Grujiću. Otkako je Matijašević postavljen za sportskog direktora na sličan su se način u ekipu posle određenih nesporazuma vratili i Luka Milivojević, Matija Nastasić i Luka Jović. Dogovor sa Grujićem znači da posle dugo vremena nema – bar ne javno – povređenih i uvređenih.

Za sve ostalo: tu je teren da pokaže ko zaslužuje mesto u timu. Grujić iza sebe ima dve vrlo dobre sezone u dresu Herte, ali je sada ponovo na pripremama sa Liverpulom. Mada ne zna da li će tu i ostati. Engleski mediji pišu da je novi šampion Premijer lige voljan da ga proda za obeštećenje od 20.000.000 funti. Nemački dodaju da je Herta spremna da produži saradnju...

Iskreno, ja se isto informišem iz medija, za sada nismo pričali na tu temu. Odradio sam par treninga, rano je za neke sudove. Sigurno da ima mnogo bolju početnu poziciju nego ranije, jer sam ove dve godine standardno igrao, ali više nisam ni tako mlad, najbitnije mi je da negde igram i ako to ne mogu u jednom od najboljih timova na svetu, onda da idem negde gde ću imati prostor. U Berlinu mi je bilo super, zavoleo sam i grad i klub i ako stigne ponuda koja će zadovoljiti i Liverpul...“, realan je Grujić.

Jeste on napredovao, ali je i Liverpul pod Jirgenom Klopom – a Grujić je bio prvo njegovo pojačanje – džinovskim koracima gazio napred. Kapiten Džordan Henderson je u izboru ostrvskih novinara proglašen i za igrača godine u Premijer ligi, mada su navijači glasali za Kevina de Brujnea iz Mančester Sitija.

Na mojoj poziciji imaš bar jedno šest izuzetno kvalitetnih igrača. Nije alibi priča, prosto je tako. Tako i treba da bude u jednom od najboljih klubova na svetu, isto je sigurno i u Realu. Taj Henderson, on je mnogo potcenjen. Vidim da su se neki ismevali tom izboruz, a on je neverovatno važan za ovaj sistem, napred imamo tri brutalna napadača, ali ne bi oni imali toliku slobodu da Henderson i ostali u vezu pozadi ne zatvaraju se, da Džordan ne istrči, pripremi akciju. Lavovski deo posla rade. Ne mogu na kraju krajeva ni sva šestorica – trojica u vezi i trojica napred – da igraju lepšrav fudbal. Mora neko da radi i prljav posao“.

Za kraj, da li je možda razgovarao sa Jirgenom Klopom oko toga šta bi bio njegov posao i ima li uopšte šansi da taj posao obavlja na Enfildu?

Razgovarali jesmo, ali o Bundesligi, Nemačkoj, trenerima koji su me trenirali tamo. Ništa konkretno o statusu. Moje je za sada da pokušam da se nametnem kroz treninge i pripremne utakmice, pa ćemo na kraju videti šta je najbolje i za klub i za mene. Kažem, nisam više tako mlad da mogu sebi da dozvolim da ne igram“, završava Grujić javljanje za MOZZART Sport.


tagovi

fudbalska reprezentacija SrbijeMarko Grujić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara