Najnovije vesti
Vesti Republika Srpska
LOPOVIMA I DALJE OMILJENI MODEL Ovaj automobil je i dalje među "popularnijim" među kradljivima

LOPOVIMA I DALJE OMILJENI MODEL Ovaj automobil je i dalje među "popularnijim" među kradljivima

Iako je na području dobojske regije smanjen broj krađa automobila, podaci pokazuju da se lopovi i dalje najčešće odlučuju da kradu poznatu „golf dvojku“. Da su se pripadnici Policjske uprave Doboj ozbiljno uhvatili u koštac sa hapšenjm kradljivcima automobila pokazuje i informacija o hapšenju muškarca iz Petrova, početkom prošle sedmice.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
Kradja-auta-01-Foto-D-BOZIC Foto: Dejan Božić / RAS Srbija
Kradja-auta-01-Foto-D-BOZIC

Tada je J.M. na području Doboja ukrao automobil marke „audi“, ali za manje od tri sata on je pronađen i uhapšen na području Modriče. Od njega je oduzet ukradeni automobil i vraćen vlasniku.

Portparol Policijske uprave Doboj Dragana Kerkez nam je rekla da je u ovoj godini, na području koji oni pokrivaju, ukradeno sedam automobila, od kojih je pet pronađeno i vraćeno vlasnicima.

- U toku je rad na rasvetljavanju krađe automobila „škoda“ i „bmw“, a koji su ukradeni na području Modriče – rekla je Kerkezova, piše Srpskainfo.

Prema njenim rečime, na meti su uglavnom bili automobili „folksvagen“, zatim „škoda“ i u manjem broju „audi“. Kekrezova ističe da su pojačane aktivnosti policije dovele do smanjena broja ukradenih automobila, skoro za 50 odsto.

Kada je u pitanju isti period prošle godine, bilo je više krađa automobila, ali su svi slučajevi rasvetljeni.

- U tom periodu ukradeno je 15 automobila, od kojih je 12 pronađeno. Operativinim radom pripadnici naše Uprave su došli do saznanja da su preostala tri vozila završila na otpadu, radi prodaje delova – pojasnila je Kerkezova.

I u toku prošle godine lopovi su najčešće krali „golf 2“, i u po jednom slučaju „fiat“ i „reno“.

Kako bi se smanjila mogućnost nastanka navedenih krivičnih dela, građanima preporučuje da vozilo ne ostavljaju duže vreme na zamračenim i osamljenim mestima bez nadzora.

- Uvek prilikom napuštanja vozila, pa i nakratko, treba ugasiti motor i izvaditi ključ iz kontakt brave, obavezno zatvoriti prozorska stakla, zaključati vrata vozila i poklopce rezervoara za gorivo, uključiti alarm ili vozilo obezbediti odgovarajućom mehaničkom zaštitom – pojasnila je portaprol PU Doboj.