Najnovije vesti
Vesti Republika Srpska
VRATILI RANIJU ODLUKU Građani BiH na more u Crnu Goru ponovo mogu sa negativnim serološkim testom

VRATILI RANIJU ODLUKU Građani BiH na more u Crnu Goru ponovo mogu sa negativnim serološkim testom

Vlada Crne Gore danas je odlučila da na snagu vrati raniju odluku za građane BiH i drugih zemalja prema kojoj će se u ovu državu i dalje moći ići sa negativnim serološkim testovima.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
Crna Gora Foto: Profimedia
Crna Gora

Ovu vest za Klix je potvrdio i ambasador BiH u Crnoj Gori Branimir Jukić.

Naime, Crna Gora u petak je donela odluku da državljani Sjedinjenih Američkih Država, Srbije, tzv. Kosova, Albanije, BiH i Severne Makedonije ukoliko žele ući u Crnu Goru moraju posedovati negativan rezultat PCR testa na novi korona virus (SARS-CoV-2) ili pozitivan rezultat antitela na novi korona virus (SARS-CoV-2) klase IgG dobijen ELISA serološkim testom.

– S obzirom na činjenicu da su do naredbe izdate u petak u državama za koje su važili dotadašnji uslovi započeta putovanja ili je rezervisan smeštaj u Crnoj Gori odlučeno je da ulazak u BiH bude omogućen u skladu sa odlukom nadležnog organa i osobama koje poseduju negativan rezultat ELISA IgM testa ili negativan ECLIA test, izdat od strane registrovane laboratorije i ne stariji od 72 časa u trenutku ulaska osoba u Crnu Goru pod uslovom da te osobe nisu u periodu od 15 dana pred ulazak u Crnu Goru boravile u nekoj od država iz kojih je zabranjen ulazak – saopšteno je iz Vlade Crne Gore.