Tomane, MN Press
Tomane, MN Press

Za Tomanea se interesuju klubovi iz četiri zemlje

Vreme čitanja: 2min | pon. 17.08.20. | 17:23

Eto prilike za crveno-bele da zarade i otvore prostor za dovođenje novog špica...

Opšti utisak je da Tomane nije zadovoljio u Crvenoj zvezdi. Dobio je zlatnu priliku na startu ove sezone kao prvi špic, ali uprkos ubedljivim pobedama crveno-belih nije do kraja sve to iskoristio, pa je uprkos nezgodnoj situaciji sa napadačima na kraju El Fardu Ben promovisan u prvu devetku tima.

Crveno-beli bi sigurno razmislili o prodaji Tomanea kada bi došla prava ponuda, a kako piše renomirani portugalski list A Bola, list iz Tomaneove zemlje, za njega se interesuju klubovi iz čak četiri zemlje.

Izabrane vesti

U pitanju su, prema pisanju A Bole, Portugalija, Turska, Rusija i Ujedinjeni Arapski Emirati. Ne ističu se imena klubova, ali jasno je da bi Tomane mogao u neku od ovih zemalja tokom ovog leta.

Naravno, svaki transfer bi prvo morala Zvezda da odobri jer se radi o igraču koji je pod ugovorom.

Dejan Stanković je Benu dao ulogu prvog špica, a posle meča sa Radničkim iz Niša u 2. kolu Superlige, strateg crveno-belih je pričao i o Tomaneu. Naravno, nedostatak realizacije mu najviše smeta.

Tomane radi za ekipu, ali zadatak centarfora je da postiže golove. Imali smo mnogo prilika u prvom poluvremenu, ali realizacija nije bila na nivou. Radimo iz treninga u trening, iz meča u meč, kako bi doveli Tomanea u poziciju da pogađa", rekao je tada Stanković.

Tomane ima 27 godina, u mlađim kategorijama je igrao za Boavistu i Vitoriju Gimarais gde je i započeo profesionalnu karijeru, da bi kasnije igrao za Limijanos, Duizburg, Panetolikos, Aruku i Tondelu, a od 2. jula 2019. godine je u Crvenoj zvezdi.

Od decembra je Tomane preživeo mnogo teških trenutaka, uspeo da postigne samo pet prvenstvenih golova u prošloj sezoni. Čini se da je Portugalac psihološki potonuo, svestan da mu Crvena zvezda traži zamenu i da ne bi imao ništa protiv da promeni sredinu.

A njegovim eventualnim odlaskom bi se otvorio prostor crveno-belima da dovedu napadača na njegovo mesto. Pominjali su se Federiko Makeda i Anderson Silva kao moguće akvizicije.


tagovi

Tomane

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara