Luis Suarez (©Reuters)
Luis Suarez (©Reuters)

Kreće revolucija na Kamp Nou: Ajaks zvao Suareza, Barsina rasprodaja od 200.000.000 i TOP pojačanje

Vreme čitanja: 3min | pon. 17.08.20. | 17:09

Potpuni remont u Kataloniji

Samo još da se ozvaniči, mada više nema nikakve dileme. Ronald Kuman će naslediti Kikea Setjena na klupi Barselone i pokušati da na stadionu Kamp Nou izvrši revolucijom nalik onoj uspeloj u reprezentaciji Holandije. Što će reći da je novi šef samo prvi korak u potpunom remontu katalonske ekipe, jer klub je procenio da više nema vremena za gubljenje. Seći će se preko kolena i mnogi će morati da idu. A prvi među njima mogao bi da bude Luis Suarez, koga su već zvali iz Amsterdama sa ponudom da opet zaigra za Ajaks.

Urugvajski Teledoce prvi je pustio informaciju, a tradicionalni precizne kolege iz Holandije su proverile i povtrdile: prvi kontakti su već uspostavljeni, Ajaks je o namerama obavestio i upravu Barselone i samog Suareza, koji ima i ponude iz MLS lige i iz Katara. Samo je pitanje da li mu se vraća u Holandiju, mada smo i na primeru Dušana Tadića videli da Kopljanici umeju da budu ubedljivi.

Izabrane vesti

Pitanje je i koliko će Barselona zatezati sa obeštećenjem, ali znaju i na Kamp Nou da neće moći previše da izvuku za igrača od 33 godine. Uostalom, na današnjom sastanku Upravnog odbora odlučeno je i da je ekipi potrebna potpuna rekonstrukcija što znači da na prodaju nisu samo Mark Andre Ter Štegen, Frenki De Jong, Lionel Mesi naravno i mladići poput Ansua Fatija i Rikija Puća.

Ko god bude mogao da nađe kupca može da ide. Pojedinci će čak biti puštani i sa čistim papirima samo da ne bi platama opterećivali budžet kluba. Takav je i slučaj Suareza, negde oko 16.000.000 evra primi godišnje i to bez premija. Ugovor mu ističe sledećeg leta, ali bi automatski bio obnovljen na još godinu dana ako bi Urugvajac u narednoj sezoni odigrao bar 60 odsto utakmica za Blaugranu-

Upravni odbor Barse je inače procenio da ovog leta treba da od prodaja igrača – ne samo Suareza – zaradi minimum 200.000.000 evra kako bi sakupio novac za jedno TOP pojačanje. Spekuliše se da se tu misli na Nejmara, mada je pitanje da li će ga Pari Sen Žermen pustiti ako mu recimo donese pehar Lige šampiona. Ako i ne bude Nejmar, biće neko drugi da pomogne Mesiju, De Jongu i Ter Štegenu da sa klincima poput Fatija i Puća naprave nešto.

Naravno, neće moći ni svi da odu, jer neće biti ponuda. Filipea Kutinja su recimo platili 145.000.000 evra do sad, ovog leta su spustili cenu na 80.000.000, ali niko ni da priđe tom zahtevu. Pa kad je već tako možda on i ostane. Otići će neko drugi. U stvari, otići će oni za koje stignu najbolje ponude.

Zna se samo da Žunio Firpo, Žan Kler Todibo, Rafinja Alkangara i Ivan Rakitić, definitivno idu, ista sudbina verovatno čeka i Artura Vidala, Nelsona Semeda, pitanje je kako će da Barsa reši problem sa senatorima kakvi su Đerar Pike, Đordi Alba i Serhio Buskets, jer svi oni imaju jake ugovore kakve bi teško dobili na drugim mestima.


tagovi

Luis SuarezRonald KumanFilipe Kutinjo

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara