Novi Pazar – Ljekarski autoriteti brane svoju i čast svog poziva

1
329

Imena ljekara-specijalista i supspecijalista iz novopazarske Opšte bolnice, potpisnika pisma i peticije upućene najvišim zvaničnicima Srbije, postala su poznata javnosti, piše Danas.

Njih 37, od 108, podiglo je glas protiv stanja u toj ustanovi za vrijeme epidemije korona virusa. Od predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, premijerke Ane Brnabić i ministra zdravlja Zlatibora Lončara, zatražili su smjenu v. d. direktora Opšte bolnice Meha Mahmutovića i njegovih najbližih saradnika u rukovodstvu, koji su označeni kao najodgovorniji za lošu situaciju u toj ustanovi i lošu organizaciju rada službi u toku epidemije.

Mahmutovićevu i smjenu njegovih saradnika zatražila su peticijom dva anesteziologa, pneumofiziolog, četvoro internista, po jedan endokrinolog, kardiolog, reumatolog, otorinolaringolog i infektolog, sedam hirurga, četiri oftalmologa, tri ginekologa, po dva pedijatra, neurologa i psihijatra, četiri fizijatra i jedan specijalista biohemije, piše list Danas.

Među potpisnicima su sadašnji i bivši načelnici odjeljenja, a među njima su i smijenjena v. d. načelnica Infektivnog odjeljenja Lejla Ćeranić, ali prvi oboljeli lekar od Covid-19, još u prvom piku, pneumofiziolog dr Jasmina Osmanović, koja je posle jednomesečnog oporavka, nesmanjenim naporima nastavila da se bori protiv korona virusa.

Upada u oči da je svoj potpis ispod pisma i peticije stavila i dr. Zana Doličanin, oftalmolog, koja je jedna od tri Mahmutovićeva zamjenika.

Potpisnici pisma i peticije su specijalisti sa deceniju, dvije i više staža.

U gradu su poznati kao ljekarski autoriteti i vrsni stručnjaci. Glas su podigli jer hoće da odbrane “svoju i čast bijelih manitila, ali ida vrate poljuljano poverenje naroda“. Imena potpisnika su objelodanjena jučer i Danasov izvor tvrdi da “ne treba isključiti mogućnost da već danas krene Mahmutovićeva odmazda protiv neposlušnika”.

U naredna 24 sata očekuje se da potpisnici peticije izađu pred novinare i javnosti objasne sve razloge zbog kojih su podigli glas i pomoć zatražili od najviših državnih zvaničnika.

Mahmutović: Podnio sam krivične prijave

Mahmutović je, njemu podobnim medijima, rekao da je podnio krivične prijave protiv pojedinaca, institucija i organizacija “koji su ugrožavali rad bolnice i njegov lični integritet”. Potpisnike peticije označio je kao one koji nisu lečili obolele od kovida 19, da ima među njima i onih koji su pred oduzimanjem licence.

Izvor: Danas.rs


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

1 komentar

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.