Najnovije vesti
Vesti Hronika
Direktoru "Malih pčelica" ODREĐEN PRITVOR OD 30 DANA, sud doneo odluku zbog mogućeg UTICAJA NA SVEDOKE

Direktoru "Malih pčelica" ODREĐEN PRITVOR OD 30 DANA, sud doneo odluku zbog mogućeg UTICAJA NA SVEDOKE

Vladici Stanojeviću, direktoru Zavoda za smeštaj odraslih lica "Male pčelice" iz Kragujevca, ustanove za zbrinjavanje odraslih osoba ometenih u razvoju, Viši sud u Kraljevu Posebno odeljenje za borbu protiv korupcije, odredio je pritvor do 30 dana, prenose mediji.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
dr vladica stanojevic Foto: screenshot Youtube/RTV Kragujevac / youtube
dr vladica stanojevic

- Sud je ovu odluku doneo zbog mogućeg uticaja na na svedoke u procesu u kome istraga Stanojevića sumnjiči za nekoliko krivičnih dela - potvrdio je kragujevački advokat Živorad Lekić, pravni zastupnik Stanojevića.

Dr Vladica Stanojević
Foto: privatna arhiva / Drustvene mreze
Dr Vladica Stanojević

Podsetimo, Stanojević je uhapšen u petak prošle nedelje, nakon što je, kako se sumnja koristio nedozvoljene supstance u lečenju štićenika svoje ustanove.

Kako smo ranije saznali, slobode je lišena i doktorka ove ustanove koja je nesavesno lečila stare ljude. Policija je dobila prijavu o ovom krivičnom delu koje se stavlja na teret Stojanoviću i brzo ga lišila slobode.

Pročitajte još

U Zavodu za smeštaj odraslih lica “Male pčelice” pojavila se šuga i mnogi štićenici su oboleli od ove zaraze. Međutim pojavu šuge u svom objektu direktor Stanojević pokušao je da prikrije tako što je doktorki Zavoda izdao naređenje da obolele leči lekom “Medimectin”.

Lek “Medimectin” namenjen je za stoku, kao što su goveda, ovce, svinje i prema uputstvima ovog leka on se daje kod pojave vaški, šuge, problema sa plućima i slično. Međutim taj lek ne sme nikako da se daje ljudima, jer je opasan po njihovo zdravlje.