Hrvatska na "crvenoj listi" Velike Britanije?

Zbog pogoršane epidemiološke situacije Hrvatska i Grčka mogle bi se naći na “crvenoj listi” Velike Britanije, piše portal britanskog Dejli Mejla.

Izvor: B92

Ponedeljak, 17.08.2020.

11:14

Hrvatska na
Getty Images/Pool

Britanci koji se nalaze na odmoru u Hrvatskoj i Grčkoj suočavaju se, navodi se, sa mogućnošću hitnog povratka u domovinu zbog strahova da bi se navedene dve zemlje mogle naći na “crvenoj listi” britanske vlade, preneo je zagrebački portal Index.

Strahovi da bi se Hrvatska i Grčka mogle naći na “crvenoj listi” pojavili su se u trenucima u kojima britanska vlada očajnički pokušava da kontroliše širenje pandemije, navodi britnski portal.

Britanska javnost je, dodaje se, sve gnevnija zbog načina na koji se tamošnja vlada nosi s pravilima za putovanje u jeku pandemije.

Vladini ministri se podstiču da umesto 14-dnevnog karantina uvedu brzo testiranje na koronu na aerodromima pre nego što još zemalja stavi na “crvenu listu''.

Dejli Mejl, naime, navodi da bi se na istoj listi Velike Britanije mogle naći Frncuska I Španija, koje ovih dana takođe beleže nagli porast zaraženih.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: