Ko se čuva u BiH?

Desetine VIP ličnosti iz BiH, uglavnom iz političkog života, imaju policijsku zaštitu.

Izvor: B92

Ponedeljak, 17.08.2020.

08:20

Ko se čuva u BiH?
Tatiana53/Depositphotos

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske preduzima mere posebnog obezbeđenja prema 12 ličnosti u skladu sa Uredbom o određivanju ličnosti i objekata koji se posebno obezbeđuju, a među zaštićenima su Željka Cvijanović, Milorad Dodik, Nedeljko Čubrilovića, Radovana Višković, Dragan Lukač, prenosi portal Nezavisne.

U Federalnoj upravi policije BiH, po mestu stanovanja, obezbeđuju pet političkih ličnosti.

Direkcija za koordinaciju policijskih tela BiH obezbeđuje članove Predsedništva BiH, ali i predsedavajućeg Saveta ministra BiH Zorana Tegeltiju.

Direkcija, pritom, obezbeđuje i ministre u Savetu ministara BiH, kao i predsedavajućeg i zamenike domova Parlamentarne skupštine BiH, među kojima su Nikola Špirić, Bakir Izetbegović, Dragan Čović, Borjana Krišto i Denis Zvizdić.

Radislav Jovičić, nekadašnji ministar unutrašnjih poslova Srpske, ističe da je greška u sistemu u BiH to što političari nemaju osećaj za ljude koji se bave njihovim ličnim obezbeđenjem, nego oni, kako kaže, pokušavaju da se mešaju u taj profesionalni deo, odnosno da određuju na koji način će se taj posao raditi.

"Oni koji rade posao štićenja VIP ličnosti su non-stop pod pritiskom, pod stresom, stalno su u maksimalnoj koncentraciji i moraju obraćati pažnju na svaki detalj koji bi mogao izazvati opasnost po ličnost koju štiti", rekao je Jovičić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: